hirdetés

Ez a kérdés az aduász az állásinterjún

Még a híres vállalkozók is ritkán tudnak olyan kérdéssel előállni, ami nagy bizonyossággal jelezni tudja, milyen a jelentkező igazi személyisége és hogyan fog teljesíteni a következő hetekben, miután felvették. A The New York Times újságírója egy amerikai cégvezetőnél lelt ilyen kérdésre.
hirdetés

A személyzetisek és a cégvezetők már kismilliószor feltették a kérdést az állásinterjún: "Mik az erősségeid? Mik a hiányosságaid?" A jelentkezőknek pedig nagyjából begyakorolt, betanult válaszuk van erre.

Hogyan lehet hát a felszín mögé lesni? Mi lehet az a kérdés, melyből a legnagyobb pontossággal meg lehet jósolni, hogyan fog beválni az illető a munkahelyén? Adam Bryant, a The New York Times üzleti újságírója többszáz cégvezetőt interjúvolt már, de közülük Bob Brennannál, a CA Technologies szoftvercég vezetőjénél talált olyan kérdésre, amit jolly jokernek tart. 

Az állásinterjúk 99 százaléka időpocsékolás
Feleslegesek az állásinterjúk? Ha igen, mégis minek tartsuk meg? Hogyan hozhatunk megalapozott döntést a jelentkezőkkel kapcsolatban? Szakértőnk segítségével ezzel kapcsolatban osztunk meg néhány gondolatot.
Brennan kedvenc kérdése ez: "Milyen tulajdonságokat szereti leginkább a szüleiben?"

"Szeretem látni, hogy az emberek mennyire hajlandók beszélni önmagukról", magyarázza Brennan. Persze őn is belátja, hogy ez nem feltétlenül a legetikusabb eljárásmód. "A HR-esekre bízom, hogy megítéljék, vajon ez túlmegy-e egy határon."

"Ha feltesszem ezt a kérdést, a másik ember kedélyeit felborzolhatja vagy egyszerűen csak kinyílik és elmondja. Ha valamit megborzoltam, akkor nyilván túl érzékeny témáról van szó." Brennan úgy érzi, ez a kérdés a legjobb barométere annak, hogy hogyan fog teljesíteni az alkalmazott az új munkakörében. A válasz alapján akár helyben kész felvenni a jelentkezőt. Nem gondolkodik többet az ügyön. "Nagyon nehezen tudnék jobb kristálygömböt találni, ami megjósolná előre, hogyan fog valaki viselkedni a következő hetekben, hónapokban, miután felvettük.

Miért? "Mert az emberek gyakran magukévá teszik azon szülőjük tulajdonságait, akit szeretnek, és keményen dolgoznak, hogy pont az ellenkezőjét csinálják annak, amilyen az a szülőjük volt, akit nem szeretnek."

Hogyan viselkedjen a munkáltató az állásinterjún?
Az állásinterjú nem csak a felvételiző, de a munkaadó számára is stresszes szituáció. A nagyobb cégeknél az állásinterjúztatást külön ezzel foglalkozó szakemberekre, esetleg külső cégekre bízzák, de a kisebb vállaltok vezetői inkább maguk választják ki a dolgozókat. Temérdek a világhálón fellehető írás ad tippeket a munkakeresőknek, hogyan viselkedjenek egy állásinterjún, mi azonban most inkább a vállalkozóknak segítünk.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo