Erősítené a kkv-k jogkövetését a NAV és a VOSZ

Együttműködési megállapodást kötöttek a NAV közép-magyarországi adó- és vámszervei a VOSZ közép-magyarországi és budapesti szervezetével. A február 21-én aláírt megállapodásban az a közös szándék fogalmazódik meg, hogy a budapesti és Pest megyei vállalkozások valamint az adóhatóság partnerként tekintsenek egymásra.

Kép:flickr

A közlemény ismerteti: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, valamint Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Közép-magyarországi Regionális Szervezete, továbbá a VOSZ Kereskedők, Vállalkozók Budapesti Szervezete az együttműködés keretében közösen törekednek arra, hogy a főváros és Pest megye területéhez tartozó mikro, kis- és középvállalkozások jogkövető magatartása erősödjön.

Ennek megvalósulása érdekében a NAV regionális szervei minden rendelkezésükre álló eszközzel segítik a vállalkozások tájékoztatását és az adózással, vámügyi igazgatással kapcsolatos szabályok megismerését. A VOSZ pedig szervezett előadások, szakmai programok és egyéb kommunikációs eszközök segítségével biztosítja, hogy az önkéntes jogkövetéshez szükséges adózási, vámügyi információk eljussanak tagjaihoz.

Az együttműködési megállapodás nem titkolt célja az is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vállalkozásbarát gondolkodásmódja és gyakorlata, valamint erre irányuló törekvése az adózók minél szélesebb körében tudatosodjon.

Erre vadászik idén az adóhatóság

A főbb célkitűzéseket, az ellenőrizendő tevékenységi köröket, illetve az ellenőrzési típusok tervezett arányszámait is tartalmazza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési tájékoztatója. Ideje felkészülni!

Az előirányzat kísértetiesen hasonlít az előző évihez a UCMS Group Hungary szakértői szerint, akik összeszedték a legfontosabb elemeket.

Regisztrált olvasóink ide kattintva elérhetik a teljes adóhatósági dokumentumot.

Vizsgálati célkitűzések

Az egyre növekvő bevételi tervek megvalósításában idén is nagy szerepet szán az adóhatóság a szélesedő adózói körnek, illetve a 2013-ban megjelenő új intézményeknek. Ilyen új elem a belföldi összesítő jelentés, az online pénztárgép, illetve a bevezetésre kerülő új adónemek.

További részletek itt olvashatók!

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo