hirdetés

Élénkítenék a cégek zöld hitelezését

Az Eximbank 300 millió eurós, hosszú lejáratú hitelt vett fel az ING Banktól a hazai vállalkozások fenntarthatósági fejlesztéseit célzó hitelprogramjainak finanszírozására. 

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A hitelre a Világbank-csoporthoz tartozó Nemzetközi Beruházásbiztosítási Ügynökség (Multilateral Investment Guarantee Agency - MIGA) vállal garanciát, annak végső lejárata 12 év.

A forrásból a pénzintézet az exporttevékenységet végző hazai kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalatok energiahatékonysági, megújuló energetikai, fenntartható ingatlanfejlesztési projektjeit, valamint egyéb éghajlatvédelmi célokat kíván finanszírozni. 

300 millió eurós hitel (Fotó: Pixabay)
300 millió eurós hitel (Fotó: Pixabay)

Hoffmann Mihály, az EXIM Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy a hitelfelvétellel nagyban hozzájárulhatnak az ország gazdasági fejlődésének fenntarthatóbb alapokra helyezéséhez.

Bodor Tibor, az ING Bank magyarországi fióktelepének vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás okozta kihívások kezelése alapvető fontosságú a bolygó és az emberek jólétéhez.

Az Exim volt az első olyan pénzintézet Európában, amely 2021. január 1-jétől nemcsak az új széntüzelésű erőművek, hanem minden szénhez kapcsolódó tevékenység finanszírozását megszüntette.

Arra is kitértek, hogy idén február 1-jén indult a Baross Gábor újraiparosítási program, amely a vállalatok nemzetközi versenyképességét javító energiahatékonysági, illetve megújulóenergia-termelő beruházásait is finanszírozza.

A pénzintézet az első fél évet 968,5 milliárd forint összegű hitelkihelyezéssel zárta, mely a 2022-es év azonos időszakához viszonyítva ötszörös növekedést jelent, és a tavalyi egész éves hitelfolyósítás értékét is csaknem kétszeresen meghaladja.

(MTI) 

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo