hirdetés

Elektromos gyógyszerszállító autó a PHOENIX Pharmánál

A PHOENIX Pharma Zrt. Magyarország piacvezető gyógyszer-nagykereskedelmi vállalata, így meghatározó szerepe van a hazai gyógyszertárak és kórházak, illetve rajtuk keresztül a lakosság folyamatos és biztonságos gyógyszerellátásának biztosításában. A Társaság évente több mint 180 millió doboz gyógyszert szállít a közvetlen betegellátásban részt vevő intézményekbe, miközben gyógyszerszállító autói minden egyes nap 50 ezer kilométert tesznek meg az országban. A hatalmas táv miatt, és felelősen gondolkodó Társaságként fontos célként tűzték ki a kiszállítás új, környezetkímélő megoldásainak feltérképezését, melynek eredményeként 2023 elejétől – az iparágban elsőként – elektromos kiszállító gépjárművet állítottak munkába a legnagyobb, fóti telephelyükön.

hirdetés

A PHOENIX Pharma a hazai gyógyszerellátási rendszer meghatározó szereplője, minden második gyógyszer a Társaság közreműködésével jut el a gyógyszertárakba és kórházakba, illetve rajtuk keresztül a betegekhez. A Társaság gyógyszerszállító autói évente több mint 13 millió kilométert tesznek meg az országban, ezért az ökológiai lábnyom csökkentését és a környezetterhelés visszafogását fontos feladatuknak tekintik.   

„Piacvezető gyógyszer-nagykereskedelmi vállalatként elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem és társadalmi felelősségvállalás irányában. Szolgáltatásainkat ennek figyelembevételével fejlesztjük.” – emeli ki Kaló Tamás, a PHOENIX Pharma Zrt. vezérigazgatója.

Úttörő lépés az elektromos autók felhasználásában

A PHOENIX Pharma 2023 elején fontos állomáshoz érkezett: csaknem 2 éves előkészítés és tervezés után ők az első gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat Magyarországon, amely elektromos szállítóautót is használ a gyógyszerek biztonságos – és fenntarthatóbb – célba juttatásához.

Az elektromos járművek logisztikai célú felhasználása Magyarországon, de valójában egész Európában is még csupán az ismerkedés és tapasztalatgyűjtés fázisában van.

„A legnagyobb kihívás a futásteljesítmény és a raktér befogadóképessége. A mi helyzetünk továbbá még annyiban sajátos, hogy különleges termékeket, gyógyszereket szállítunk, amihez megfelelő hőmérsékletet kell biztosítanunk a gépjárműben is. Bár a feladat összetett, elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy felelős vállalatként óvjuk a környezetünket a gyógyszerszállítás során” – avat be a részletekbe Dr. Balázs Zoltán logisztikai igazgató.

Befektetés a jövőbe

A Társaság az első elektromos gyógyszerszállító autójával a fővárost és környékét ellátó legnagyobb telephelyén, Fóton kezdett el dolgozni. Itt az áramellátás infrastruktúrája, technikai feltételei adottak voltak, a töltőállomásokat azonban ki kellett alakítani, ami speciális fejlesztést kívánt. A rendszer alapjait úgy építették ki, hogy később újabb terminálokat is munkába tudjanak majd állítani.

A beruházással kapcsolatban megtérülést nehéz számolni, mivel számos – például a környezetvédelemmel kapcsolatos – paramétert nem lehetséges pontosan meghatározni. Ezt figyelembe véve inkább tágabb értelemben, a jövőbe történő befektetésként tekintenek a kezdeményezésre a PHOENIX Pharmánál.

„Számunkra nagyon fontos, hogy előre gondolkodjunk, és a jövő megoldásait minél korábban alkalmazzuk. Felelősek vagyunk az ország gyógyszerellátásáért, ahol a biztonság és a folyamatosság a legfontosabb értékek. Ennek szellemében fejlesztjük tovább a logisztikai infrastruktúránkat, ahol az első elektromos kiszállítóautó használata jelentős mérföldkő” – ismerteti a Társaság céljait Dr. Balázs Zoltán. Kaló Tamás hozzáteszi: büszkék arra, hogy tettek egy lépést a zöld kiszállítás irányába, és bízik abban, hogy jó és értékes tapasztalatokat szereznek a folytatáshoz, és szélesebb körben is elterjed az iparágban az elektromos gépjárművek használata.

Fenntartható növekedés folyamatos fejlesztés által

A PHOENIX Pharma az innovációt és a fenntarthatósági célokat úgy ötvözi, hogy általuk hozzá tudjon járulni egy hatékony, modern és jövőtudatos gyógyszerellátáshoz. Az elektromos autó használatán túl több kezdeményezést is indított e célok elérésére: korszerűsíti a hűtés- és fűtésrendszereit, modernizálja a hőszigeteléseket, valamint rövidesen két telephelyén is nagyobb napelemparkok üzembehelyezését tervezi a megújuló energia hasznosítása érdekében.

hirdetés

Véleményvezér

A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo