Elég menő megoldások vannak a küszöbön

Remek ötletek válhatnak valósággá a K&H innovathon versenyének eredményeként, ahol tizenegy fiatal, startup vénájú csapat hozott jobbnál jobb megoldásokat. A február végi eseményen fenntarthatósággal, és bankoláson túli (azaz beyond banking) megoldásokkal kapcsolatban hoztak vállalkozás ötleteket a versenyzők. Az idei év nyertes csapata a kidea, akik a bölcsődék és óvodák kommunikációját segíthetik a szülőkkel úgy, hogy egy biztonságos és hatékony alkalmazást nyújtanak. Az eseményen fenntarthatósági és beyond banking különdíjat is odaítélt a zsűri, illetve a Start it @K&H különdíj is gazdára talált.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Lezárult a jövőbe tekintő startupverseny, a K&H innovathon, amelynek keretében a legjobb ötletekkel előálló versenyzők kaptak támogatást ahhoz, hogy megoldásuk üzletileg is megvalósítható legyen. Az innovációra, a fenntarthatóságra és a beyond bankingre, azaz a bankon túli alkalmazásokra fókuszáló versenynek három állomása volt. A február elején és közepén megrendezett online fordulóban a csapatok információkat kaptak arról, hogyan mérhetik fel a megcélzott piacot, majd élesben is be kellett mutatniuk, hogyan tenné könnyebbé, fenntarthatóbbá a hétköznapokat az általuk nyújtott megoldás.

A döntőre február 25-én került sor, a zsűri pedig a következőket díjazta:

Első helyezett: kidea

Az innovatív alkalmazás, ahol a szülő-intézmény közötti kommunikáció egy egységes platformra terelődhet, egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat és erősödhet a bizalom a két fél között, a gyermekek fejlődésének érdekében.

Fenntarthatósági különdíj: BES.Systems

Fókuszban a szén-dioxid kibocsátás csökkentése az elektromos autók elhasznált akkumulátorainak újrafelhasználásával, melyeket napelemekbe ültetnek át.

Beyond banking különdíj: Diverzum

A Diverzum egy olyan platformot épített, ahol a diákigazolvánnyal igénybe vehető kedvezményeket gyűjtötték egy helyre, hogy az érintettek a legtöbbet hozzák ki tanulói jogviszonyukkal járó kedvezményekből.

Start it @K&H különdíj: Just Green Your Coffee

Céljuk, hogy a kávékészítés idejét csökkentsék, illetve a kávéfőzés végtermékeként keletkezett zaccot újrahasznosítsák, így a teljes folyamatot fenntarthatóbbá varázsolják.

Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője a versenyről elmondta: “Az anyabank a KBC, valamint a K&H Csoport egyaránt kiemelten kezeli az innovációt. Ez a munka persze nem csak a bankon belül zajlik, hanem azon kívül is. Éppen ezért indítottunk el ezt a versenyt, ahol a digitális fejlesztések kaphatnak lendületet ahhoz, hogy az üzleti világban sikeres cégekké válhassanak.” Hozzátette: “Jövőutazásra hívtuk a versenyzőinket, a K&H innovathonon kiválasztott cégek alkalmazásai ugyanis remélhetőleg a következő időszakban hamar népszerűvé válnak Magyarország- vagy akár világszerte.

A K&H innovációs vezetője közölte továbbá, “maradunk ezen a vonalon, a jövőben újabb és újabb hasonló versenyekkel, ötletparádék támogatásával igyekszünk nagyobb teret biztosítani az innovációknak.”

Véleményvezér

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo