hirdetés

Egy biztosan megtérülő befektetés

Az elégedett, boldog munkavállaló kiemelkedő teljesítményre képes. Megéri költeni az alkalmazottak egészségére, közérzetének javítására: nemzetközi kutatások szerint e befektetések legalább két-háromszoros megtérülést eredményeznek.
hirdetés

Kép:PP/BartosGyula

Arról, hogy a munkahelyi programoknak milyen szerepe lehet az egészségmegőrzésben, sokat elárul egy évekkel ezelőtt Amerikában lebonyolított program, amely a krónikus betegségek megelőzésére irányult. A részt vevő vállalkozásoknál induláskor, majd hat hét és fél év elteltével felmérték az alkalmazottak fizikai állapotát, táplálkozási szokásait és számos betegség rizikófaktorainak jelenlétét. A dolgozók vérnyomása, a testzsír- és a koleszterinszintje már a második felmérésnél, tehát hat héttel az indulás után csökkenést mutatott, a program eredményeként pedig 39 százalék változtatott életvitelén: a munkahelyén kívül is egészségesebben táplálkozott, és növelte a fizikai aktivitását.

Mérhetően eredményesebb az üzlet

Nem csak az alkalmazottak járnak azonban jól az ilyen kezdeményezésekkel: a munkakörülmények s a dolgozók teljesítménye között nagyon szoros a kapcsolat. Számos nemzetközi kutatás bizonyítja, hogy a munkahelyi egészségfejlesztő programoknak köszönhetően nő a termelékenység, a munkavállalók nagyobb örömmel végzik el feladataikat, csökken a munkahelyi stressz, javulnak a munkatársi kapcsolatok, és kevesebb lesz a betegállomány miatti hiányzás. A megfelelő légkörben dolgozó alkalmazottak kreatívabbak, kezdeményezőbbek, amely szintén több paraméteren, például a fejlesztések számának alakulásán keresztül mérhető. Ráadásul érdemben csökken a fluktuáció, javul a cég munkaerővonzó képessége, a termékek minősége, s mindennek eredményeként a vállalkozás külső megítélése is.

A stressz ára
Az elmúlt években a stressz vált a legveszélyesebb egészségkárosító tényezővé:
  • a munkahelyi hiányzások 50-60%-a erre vezethető vissza.
  • Európában a stressz okozta GDP-kiesés eléri az 500 milliárd eurót, Magyarországon az 1000 milliárd forintot, s a helyzet várhatóan tovább romlik.
  • 10 európai munkavállaló közül közel 8, azaz 77% szerint a munkahelyi stresszben szenvedők száma az elkövetkező 5 évben nő, 49% szerint jelentős mértékben.
  • A magyar munkavállalók némiképp derűlátóbbak:a megkérdezettek 69%-a számít a helyzet romlására, 43%-uk szerint nagymértékben nő a stresszes dolgozók száma.
(Forrás: az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) megbízásából az Ipsos MORI által az év elején készített 36 európai államra kiterjedő felmérése.)

A programok üzleti eredményességre gyakorolt hatása nem egyszerűen számszerűsíthető, de mérhető. Az egyik legnagyobb e témával foglalkozó intézmény, az Institute for Health and Productivity Management kutatásai szerint legalább két-háromszoros megtérülést jelentenek e kezdeményezések a vállalatok számára, de ennek akár többszörösét is hozhatják. A világ vezető processzorgyártójánál, az Intelnél megvalósított háromlépcsős projekt költségei például öt és félszeresen térültek meg. Az egészségügyi szűréseknek, személyre szabott egészségügyi tanácsadásnak köszönhetően három év alatt érdemben csökkentek az alkalmazottaknál a kockázati faktorok, s javult a termelékenység. A hamburgi Unilever, a Harvard Medical School és az Institute for Health and Productivity Management által idén nyáron publikált tanulmány pedig arra az eredményre jutott, hogy minden 1,50 euró, amelyet egy vállalat az ott dolgozók egészségébe befektet, 5,60 euróként térül meg.

Nem csak az anyagi lehetőségeken múlik

A cégek többsége felismerte e befektetés jelentőségét, és programokat indítanak külföldön és itthon is. A hazai vállalkozások többségénél azonban az elmúlt években – bár egyre több példaértékű kezdeményezésről is hallani – az érezhető szemléletváltozáson kívül pozitív változás mérsékelten tapasztalható. Sőt a válság egyes területeken inkább a kedvezőtlen folyamatokat erősítette.

Az egészségfejlesztési programok hiányát, mellőzését a hazai vállalkozások elsősorban forráshiánnyal magyarázzák. Az érvelés jellemzően az, hogy a befektetés azonnal jelentkezik, megtérülésre azonban csak hosszabb idő távlatában lehet számítani. Ez azonban nem minden körülmények között állja meg a helyét, jó példa erre a munkahelyi stressz, amelynek a kezelése nem feltétlenül és nem minden esetben jelent komoly kiadást.

A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek – ezt gondolja a magyar lakosság jelentős része.

A legegészségesebb munkahely
A Legegészségesebb munkahely 2011 pályázatra tavaly év végén 11 cég jelentkezett. A multinacionális vállalatok mellett oktatási intézmények is pályáztak, de a kkv-szektorból egyetlen cég sem. A Táplálkozz tudatosan! program megmérettetésén végül a legjobb öt példát hozó vállalatot, intézményt emelték ki, amelyek között nem rangsoroltak. Ily módon győztes lett az Alcoa-Köfém Kft., az Általános Iskola és Óvoda Nagykanizsa-Miklósfa, az Evosoft Hungary Kft., a GE Hungary Kft. Lighting üzletága, valamint a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. A programot követő értékelés szerint a hazai folyamatokra nézve pozitív, hogy a cégek a szűrőnapokon, családi és egészségnapokon túl tematikus programokat – például dohányzásról leszoktató programot – is szerveznek, sőt kikérik és figyelembe veszik a dolgozói igényeket is.
A munkahelyi stressz okai nagyon összetettek. Előidézhetik a munkafeladattal kapcsolatos problémák (egy dolgozónak túl sok vagy túl kevés munkát adnak, míg az elvégzendő munka is lehet túl bonyolult vagy túl rutinszerű, monoton). Fokozhatja a dolgozókon lévő nyomást, ha nem világos vagy gyakran változó elvárásokkal állnak szemben, szűk határidőket kapnak, nem egyértelműek a cégen belüli felelősségi viszonyok, a technológia gyors változásával összefüggően folyamatosan változnak használt eszközeik. Befolyásolja a munkavállalók közérzetét fizikai környezet (zaj, hő, elégtelen megvilágítás, a szennyezett levegő, a kellemetlen szagok, a zsúfoltság, az elvonulási lehetőség hiánya). Kedvezőtlenül hat továbbá a munkahelyi légkörre az is, ha a dolgozóknak nincs lehetőségük részt venni a döntésekben, ha hiányzik a szervezethez tartozás érzése, gyenge a belső kommunikáció. A felsorolt tényezők között számos olyan akad, amelyen hatalmas beruházások nélkül, kis ráfordítással, jelentős odafigyeléssel, érdemben lehetne változtatni.

A munkahelyi frusztráció kezelési módjairól itt olvashat.

A cél elérése érdekében azonban elengedhetetlen, hogy a cégeknek legyen egészségfejlesztési programjuk, amelyben kijelölik a célokat, az ezek elérése érdekében szükséges feladatokat, s meghatározzák azokat a konkrét tényezőket is, amelyekkel a program eredményességét mérik. Ilyen lehet például a betegállományban töltött napok számának csökkenése, a reklamációk visszaesése, hogy csak a legegyszerűbben mérhető elemeket említsük.

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo