Mitől lesz egészséges egy grillparti?
A hagyományos grillételek gyakran zsíros húsokat, cukros pácokat és szénhidrátban gazdag köreteket tartalmaznak, amelyek nem igazán támogatják a tudatos étkezést. Azonban a megfelelő Szafi termékek alkalmazásával és ötletes receptekkel máris sokat tehetünk az egészségünk érdekében.
A sovány húsok – mint például a csirkemell, a pulykamell vagy a hal – remek grillezési alapanyagok, amelyek ráadásul alacsony kalória tartalommal rendelkeznek és fehérjében gazdagok. Használjunk természetes fűszereket, olívaolajat, citromot és zöldfűszereket a pácokhoz, így mesterséges adalékanyagok nélkül is ízletes fogásokat készíthetünk.
Diétás köretek és szószok
A grillételek mellé kínált köretek és mártogatósok gyakran rejtett kalóriabombák lehetnek. Ha egészségesebb alternatívára vágyunk, válasszunk friss salátákat, grillezett zöldségeket vagy akár karfiolból, édesburgonyából készült alternatívákat. A tejfölös, majonézes szószok helyett készítsünk joghurtalapú mártásokat, mustáros dresszingeket vagy házi hummuszt.
Ezek nemcsak egészségesebbek, de házilag elkészítve olcsóbbak is, mint a bolti változatok. Így a grillparti továbbra is költséghatékony marad.
Tippek a tudatos grillezéshez
Ha biztosra akarunk menni, érdemes előre megtervezni a menüt és nem az utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást. Ezzel elkerülhetőek a felesleges kiadások. Ha tehetjük, minden alkalommal vásároljunk szezonális alapanyagokat, melyek olcsóbbak és frissebbek is. Érdemes továbbá előre kiszámolni az adagokat is, elkerülve ezzel a pazarlást. Használjunk egészséges, gazdaságos alternatívákat. Ezzel a döntéssel hosszabb távon támogathatjuk a jó közérzetet, így kevesebb lesz az egészségüggyel kapcsolatos kiadásunk.
Egy grillparti lehet egyszerre egészséges, ízletes és megfizethető – csak a megfelelő alapanyagokra és egy kis tudatosságra van szükség. A Szafi segít abban, hogy megtaláljuk azokat az összetevőket, amelyekkel minden vendéget lenyűgözhetünk, miközben hűek maradunk az életmódunkhoz, ezt pedig a pénztárcánk se bánja.