Díjazták a mentorokat

Idén hatodik alkalommal díjazták a legkiválóbb mentortok és mentoringot használó szervezetek teljesítményét. A díjat hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.

Átadták a Mentor Oscar-díjat, a nyertesek a rangos szakmai elismerés mellett csaknem 5 millió forint értékű jutalmat kaptak.

A Mentor Oscar-díjat idén a Roche Európa Szolgáltató Kft. nyerte el szervezeti kategóriában, Kovács Helga és Pók Tamás 2016-os mentoringeredményeit megosztott egyéni Mentor Oscar-díjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

A Mentor Oscar-díjat hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését. A Mentor Oscar-díj az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván olyan fórumot biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat, és nyilvános elismerést kaphatnak.

Mentoring: a vezetés emberi oldala
A mentorszemléletű vezetés  olyan szervezeti kultúra, üzenet átadása, melynek révén az alkalmazottak kiteljesedhetnek, érezve a szervezetben betöltött szerepük fontosságát, ugyanakkor értékeli a hatékonyságot és teljesítményt. Szakértőnk, Skonda Mária segít áttekinteni a lényeget.
Díjazottak

A beérkezett, magas színvonalú pályázatok közül a szakmai zsűri döntése alapján a szervezeti kategóriában a díjazottak:

Első:                Roche Európa Szolgáltató Kft.

Második:          BorsodChem

Harmadik:         SMR Hungary Bt.

Különdíj:           Miller és Morris Kft.

Különdíj:           Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Az egyéni díjak:

Első:                Kovács Helga                           IBM Data Storage Systems Kft.

Első:                Pók Tamás                               Vodafone Shared Services Budapest

Második:          Horváth Béla                             IBM Data Storage Systems Kft.

Különdíj:           Gyarmatiné Bányai Edit             Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Figyelik a munkavállalók

„A 2011 óta évente átadott Mentor Oscar-díj nemcsak hagyománnyá vált, hanem olyan rangos elismeréssé is, ami a díjazott szervezeteknek több területen is versenyelőnyt biztosít, például, a munkáltatói márka építésében és ezzel a minőségi munkaerőért folytatott küzdelemben”– mondta Komócsin Laura, a díj egyik alapítója.

Sok munka kellett a győzelemhez

„A Roche egyik jelmondata – Mindenki megérdemel egy jó vezetőt, és minden vezető megérdemli az időt és az eszközöket, hogy azzá váljon – inspirálta a nyertes Business Coaching School program megalkotását, mely a támogató vezetői szemléletet helyezi fókuszba cégcsoportunk értékeinek képviseletével” – nyilatkozta Zsoldos Imre, a Roche Európa Szolgáltató Kft. pénzügyi igazgatója, a program egyik vezetője.

A győztesnek ítélt szervezeti pályázat egyértelmű elismerést kapott a zsűritől. „A Roche kétszintű mentoring- és coachingprogramja mintegy 250 résztvevővel, példamutatóan szervezett, és nagyon sikeres. A több mint 100 országban jelen levő cég részéről az elkötelezettséget jól mutatja, hogy globális vezetők is elfogadták a meghívást, és előadtak a magyarországi programban” – avatott be a nyertes pályázat részleteibe Gerlei Béla, a zsűri tagja.

„Nehéz helyzetben voltak a bírálók az egyéni pályázatoknál – mesélt dr. Dobay Róbert a döntések születéséről. – Mind a Vodafone Shared Services Budapestnél dolgozó Kovács Helga, mind az IBM Data Storage Systems Kft. pénzügyi igazgatója, Pók Tamás magas színvonalú pályázatot nyújtott be, amit megosztott első helyezéssel honoráltunk.”

Véleményvezér

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo