hirdetés

Budapest Airport: vannak még fehér foltok

A terjeszkedés és a fejlődés ellenére vannak még hiányzó célállomások a Budapest Airport térképén. A cég kereskedelmi igazgatója szeretné, ha mielőbb közvetlen összeköttetés lenne Bangkok, Delhi és Los Angeles, illetve Mumbai, Tokió, Belfast, Szöul, Sanghaj és Newcastle repülőtereivel.
hirdetés

Kam Jandu egy szakfolyóiratban összegezte az elmúlt évek eredményeit. Eszerint 50 új útvonal vált elérhetővé Budapestről, és 2017-ben 850 közvetlen járatot kínáltak 44 ország 130 célállomására. Az utasforgalom harmadik éve kétszámjegyű növekedést produkál, azért maradtak még fehér foltok, amelyeket meg kell szüntetni.

Kép: Budapest Airport

Az említett útvonalakat úgy próbálják vonzóvá tenni, hogy az érdeklődő légitársaságoknak kedvezményeket adnak a repülőtéri díjakból, és metadata szolgáltatást is tudnak biztosítani, vagyis hatalmas mennyiségű és mélységű utazási adatot tudnak nyújtani a döntéshozatalhoz.

Kam Jandu szerint egy új, közvetlen járat nem csak az utazók számára tud jobb összeköttetést kínálni, de gerjeszti is a piacot.

Szuper-biztonságos a ferihegyi repülőtér
Kiválóan megfelelt Magyarország legnagyobb nemzetközi légikikötője, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az Európai Bizottság biztonsági ellenőrzésén. Az Uniós rendeleten alapuló szigorú vizsgálaton a polgári légi közlekedés védelmét szolgáló szabályok betartását vizsgálták –írta az airportal.hu. Az eredményekhez a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) is hozzájárult.
Példaként említette az Emirates 3 évvel ezelőtti járatnyitását, amikor a piacot még 20 ezer utasra tették, de ez azóta 90 ezerre bővült.

Idén elindulnak az észak-amerikai járatok az American Airlines és a LOT színeiben, ezzel nagyon nagy, mintegy évi 150 ezer utast kiszolgáló útvonal válik ismét elérhetővé. A számítások szerint ennyien közlekednek Budapest és New York között és várakozásaik szerint 300 ezer amerikai turista látogat majd Magyarországra.

A kereskedelmi vezető írt arról is, hogy az egyre népszerűbb dunai hajós túrák kiemelkedően fontosak a repülőtér számára, mivel a pár évvel ezelőtt még csupán 2 ezer utast kiszolgáló iparág mára 250 ezresre bővült, az utasok pedig Budapesten keresztül érkeznek ezekre a hajótúrákra.

(Forrás: airportal.hu)

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo