Betegszabadság a hosszú hétvégén: a fizetés akkor is jár

A munkaszüneti napnak minősített általános munkarend szerinti munkanapokra is jár díjazás, még akkor is, ha a munkavállaló betegszabadságon van, azaz keresőképtelen. A kérdés csak az, hogy mennyi – erre ad most választ szakértőnk, a Saldó Adótanácsadó.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) paragrafusa munkaszüneti napnak minősíti azokat az általános munkarend szerinti munkanapokat, amelyek január 1-jére, március 15-ére, május 1-jére, augusztus 20-ára, október 23-ára, november 1-jére, december 25–26-ára esnek, továbbá a húsvéthétfőt és a pünkösdhétfőt és a nagypénteket. A húsvétvasárnapot és a pünkösdvasárnapot nem említi az Mt., miután azok az általános munkarend szerinti pihenőnapokra, vasárnapra esnek.

A munkanapra eső munkaszüneti napon a munkavállaló mentesül a munkavégzési kötelezettség alól. Az Mt. 146. § (3) bekezdése értelmében az órabéres és teljesítménybéres munkavállaló részére a havi teljesítendő munkaidő csökkenése miatt, a munkaszüneti nap miatt kieső időre távolléti díjat kell fizetni. Abban az esetben, ha a munkaszüneti napon a munkavállaló keresőképtelen, és betegszabadságra jogosult, munkaszüneti napra a távolléti díjának 70 százalékát köteles a munkáltató a munkaszüneti nap miatti kieső időre megfizetni az Mt. 146. § (4) bekezdése alapján – hívta fel a figyelmet szakértő partnerünk, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

Kép: Pixabay

Példa:

Általános munkarend szerint beosztott munkavállaló órabére 1250 forint. 2018. március 14-től március 31-ig keresőképtelen. Betegszabadságot még nem vett igénybe. Mennyi díjazás illeti meg 2018. március hónapra? (Távolléti díja megegyezik az órabérével)

  • március 1–13-ig 10 munkanapra (10*8*1250 forint = 100 000 forint) munkabér,
  • március 14. 1 nap betegszabadság (1250*8*0,7 = 7000 forint)
  • március 19–29-ig 9 nap betegszabadság (1250*8*9*0,7 = 63 000 forint)
  • március 15. és 30. 2 munkaszüneti nap miatti kiegészítés (1250*8*2*0,7 = 14 000 forint)
Beteg? Akkor otthon a helye!
Köteles eltűrni a munkáltató, hogy a beteg dolgozó megtagadja a munkavégzést, és otthon maradjon. Ennek ellenére a dolgozók több mint fele betegen is bemegy a munkahelyére. Hiányzás esetén a munkaképtelenség tényét azonban nem elegendő bemondani, hanem mindenképpen orvosi igazolással szükséges alátámasztani.
Összesen 184 000 forint díjazás illeti meg a munkavállalót.

Havidíjas munkavállaló esetében az Mt. nem rendelkezik arról, hogy munkaszüneti napra távolléti díjat kellene fizetni, hiszen a munkavállalót havi munkabére minden hónapban megilleti, függetlenül attól, hogy az adott hónapban hány munkanap van. A munkaszüneti nap a törvény alapján egy olyan általános munkarend szerinti munkanap, ahol a munkavállaló a törvény erejénél fogva mentesül a munkavégzési kötelezettség alól. A havidíjas munkavállaló munkaszüneti napra a havidíjának egy napra jutó arányos részére jogosult. Ha a havidíjas munkavállaló munkaszüneti napon keresőképtelen, és betegszabadságra jogosult, a munkaszüneti napra nem betegszabadságot, hanem a havidíjának az egy napra jutó arányos részét kell elszámolni.

Példa:

Általános munkarend szerint beosztott munkavállaló havidíja 220 000 forint. 2018. március 14-től március 31-ig keresőképtelen. Betegszabadságot még nem vett igénybe. Mennyi díjazás illeti meg 2018. március hónapra?

  1. március hónapban 22 munkanap volt, ebből március 15-e és március 30-a (nagypéntek) munkaszüneti nap. A munkavállaló egy napra jutó arányos bére 220 000 Ft / 22 nap = 10 000 forint/nap, távollétidíj-emelője nem volt, így a távolléti díja is 10 000 Ft/nap.
  • március 1–13-ig 10 munkanapra  (100 000 forint) munkabér,
  • március 14. 1 nap betegszabadság (7000 forint)
  • március 15. munkaszüneti nap, 1 napi arányos bér (10 000 forint)
  • március 19–29-ig 9 nap betegszabadság (63 000 forint)
  • március 30.  munkaszüneti nap, 1 napi arányos bér (10 000 forint)
Összesen tehát 190 000 forint díjazás illeti meg a munkavállalót.
Ezt kell tudni a keresőképtelenségről
A keresőképtelenség azt jelenti, hogy valaki valamilyen okból távol marad a munkától, vagy nincs munkára képes állapotban. A keresőképtelenségnek több variációja lehet, attól függően, hogy a helyzet mit kíván meg a munkavállalótól, a munkáltatótól, milyen igazolásokat kell beszerezni, és milyen juttatások járnak.

Véleményvezér

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.
Mellár Tamás otthagyja a református egyházat

Mellár Tamás otthagyja a református egyházat 

Balog Zoltán személye sok református számára elfogadhatatlan.
Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt

Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt 

Amíg marad a református egyház jelenlegi vezetése, addig lemond lelkipásztori fizetés-kiegészítéséről
Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk

Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk 

Kiszámíthatóbb gazdaságpolitikára lenne szükség.
Taxis balhé tört ki Romániában

Taxis balhé tört ki Romániában 

Ki lesz az erősebb? A hagyományos taxisok, vagy az utazásmegosztók?
Az euróövezet inflációja a szankciók ellenére nem mutat rossz képet

Az euróövezet inflációja a szankciók ellenére nem mutat rossz képet 

A kormánypropaganda a magyar csúcsinfláció miatt a szankciókat okolta, de a számok világméretű összehasonlításban ezt nem igazolják.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo