hirdetés

A zöld reklám többszörösen megtérül

Ha a vállalkozása még nem hozza a remélt eredményeket, akkor gondoljon arra, hogy ennek a rossz kommunikáció mellett akár a rossz kommunikációs csatorna is lehet az oka.
hirdetés

Kép: SXC

Ma már egyetlen vállalkozás sem bízhat a talpon maradásban megfelelő üzleti kommunikáció nélkül. A legrosszabb, amit tehet, ha hetente feladja az évek óta megszokott hirdetéseit a hirdetési újságokban, esetleg szórólapokat gyárt, és aztán várja a forgalma növekedését. Az ilyen módon elpazarolt rengeteg papír bizony már azokat is zavarja, akik egyébként nem sok jelentőséget tulajdonítanak a környezetvédelemnek.

A zöld csatorna az online elérés

Az internetes kommunikáció minden vállalkozás életében fontos, hiszen a fogyasztók jóval többen és többet vásárolnak az interneten, mint korábban, és ez a szám várhatóan csak nőni fog.

Ha új piacot szeretne megszerezni, akkor az online kommunikáció adja a legtöbb lehetőséget. Ez akkor is így van, ha a vállalkozásának semmi köze az internet világához, és webshopot sem üzemeltet. A weboldalát akár Ön is tudja frissíteni, és ha rászánja magát a blogírásra (ami egyébként minden kisvállalkozásnak nagyon megérné), akkor árainak nagyszerűsége mellett a termékei előnyeiről is tud beszélni.

Ez még csak a kezdet
A jó üzenet megfogalmazása azonban még csak a kezdet - bár ezt a legjobbak is gyakran elfelejtik. A munka nem ott ér véget, hogy megírta a szöveget és kiteszi a szokásos helyre, ahová az összes előző cikket is rakta üzleti kommunikáció címén. Hogy mi jön ezután, arról itt olvashat.
Az online üzleti kommunikáció segítségével jóval több potenciális érdeklődőt tud elérni, mint ha hirdetési újságokban vagy szórólapokkal hirdetné magát, ráadásul sokkal olcsóbban. Miért? Mert amíg a hirdetés újságot csak néhányan viszik fel a postaládából, addig a Google-t, a Facebookot vagy az e-mail fiókját szinte mindenki napi szinten használja.

Amit a weboldalára feltölt, azt a tartalmat napok, sőt hónapok múlva is megtalálhatja az érdeklődő, míg a szórólapot 10 percen belül kidobják. Ahogy a hirdetési újság is előbb vagy utóbb a szemetesben köt ki. Ha vásárolna valamit – akár csak egy pulóvert –,  akkor sem a hirdetőújságot veszi elő, hanem máris az internetes keresőkhöz fordul, először ott válogat. Az üzleti kommunikációját ezért is érdemes az online világ felé orientálni. Különösen igaz ez az okostelefonok térhódításának idején.

Persze arra sincs garancia, hogy a hírlevél nem a kukában landol – itt adunk néhány tippet, hogy hogy lehet ezt elkerülni!

Gondolt már rá, hogy az online kommunikáció nem csupán olcsó, de környezetbarát is? A papír előállításához rengeteg energiára, fára és vegyszerre van szükség. Szerencsére ma már nemcsak a kommunikáció sikeresebb papír nélkül, hanem még a vállalkozások könyvelésében is megengedett a papírral való takarékoskodás. (Sőt, az e-számlázásra is megéri áttérni, itt segítünk átlátni a szabályozást.)

Használja ki Ön is a környezetbarát és gazdaságos megoldást! Többen látják hirdetését, és cége is zöldebb lesz.

Langmár Zsuzsanna szovegirasblog.hu

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo