A vendéglátás alapvető edényei és eszközei

Az ételek elkészítése a vendéglátás alapvető feladata. Ezután következik a tálalás, melynek célja, hogy az elkészített ételt a vendég számára elfogyaszthatóvá tegyük. Mindkét művelethez különféle eszközök szükségesek, melyek beszerzését nem szabad félvállról venni. A nagykonyhába ugyanis olyan tálak, edények kellenek, melyek bírják a napi igénybevételt, strapabíróak, tartósak és minden szabványnak megfelelnek. Ráadásul arra is ügyelni kell, hogy az edényben való tálalás során az étel hőmérséklete megmaradjon.

Miből lesz pénz a választási osztogatásra?
Mit okoz az árrésstop?
Mit kellene tenni a költségvetéssel?

Online Klasszis Klub élőben Békesi Lászlóval!
Vegyen részt és kérdezze Ön is a korábbi pénzügyminisztert!

2025. június 11. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A melegen tartó edények

Az önkiszolgáló vendéglátó egységekben szükség van arra, hogy az ételekből a vendégek szedni tudjanak, miközben az meleg marad. A Gasztronagyker gn edény választékában megtalálhatjuk a különböző méretű és alakú, rozsdamentes sütőtepsiket és a ráillő tetőket, a polikarbonát tálcákat, a légmentesen lezárható polipropilén edényeket és minden olyan eszközt, mely lehetővé teszi az ételek elkészítését és tálalását a vendégek számára.

A rozsdamentes sütőtálak jellemzői

A rozsdamentes sütőtálak, sütőtepsik univerzális módon felhasználhatók, mivel mind az étel elkészítése során, mind pedig a tálalásban segítséget nyújtanak. Ezeknek az eszközöknek a mérete nemzetközi szabványnak megfelelő, ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy bele fognak illeni a melegen tartó berendezésbe. Tartósak, korrózióállóak, a rendszeres használat során is megőrzik kiváló tulajdonságaikat.

Mivel rendkívül jó a hővezető képességük, ezért a melegen tartóba helyezve melegen tartják az ételt, jégre helyezve pedig megelőzik annak felmelegedését. Az alakjuk miatt könnyen belehelyezhetőek a thermoboxba, ideálisan használják ki a rendelkezésükre álló teret, üresen pedig egymásba rakhatók. Használhatjuk az ételek bemutatására, tálalására, szállítására, a különböző méretek pedig lehetővé teszik azt, hogy más-más ételféleséget tároljunk bennük. -20 és +300 Celsius-fok között bírják a hőmérsékletet, és természetesen mosogatógépben is tisztíthatók.

Az étel elfogyasztására is gondolni kell!

Az evőeszközök tekintetében sem szabad könnyedén venni a választást, olyan evőeszközöket kell választani, melyek bírják a folyamatos igénybevételt. A Gasztronagykernél is elérhető evőkanál és a többi evőeszköz elegáns, egyszerű megjelenésű termék, ami egyaránt megállja a helyét a vendéglátásban és a háztartásokban is. Ezek a kanalak rozdsamentesek, elegáns vonalvezetésűek és ideális mennyiségű étel fér beléjük. 

A tárolást is meg kell oldani!

Az alapanyagok, elkészült ételek, zöldségek tárolását polipropilén, légmentesen lezárható ételtároló dobozokkal érdemes megoldani, melyek kényelmesen elférnek a hűtőszekrényben, sokféle méretben kaphatók, BPA-mentesek, mikrózhatóak és -40-+80 Celsius-fok között használhatók.

A vendéglátó egységekben mindig gondolni kell az esztétikus ételkihelyezésre, a rozsdamentes sütőtálakban ínycsiklandóan látszik az étel és a vendégek ki tudják választani a nekik tetsző finomságokat.

Véleményvezér

Magyartól rettegnek az oroszok

Magyartól rettegnek az oroszok 

A magyar név megint szép lesz, legalábbis Ukrajnában már az.
Bajban van a pápai kórház

Bajban van a pápai kórház 

A pápai egészségügyi ellátás megbillent.
Gyönyörű autót kapott Mészáros Lőrinc neje

Gyönyörű autót kapott Mészáros Lőrinc neje 

Van itt pénz emberek, nem mindenkinek ugyan, de akinek jut, az nem panaszkodhat.
Teljes meglepetés, rekordszinten az euró népszerűsége, még Magyarországon is

Teljes meglepetés, rekordszinten az euró népszerűsége, még Magyarországon is 

Fájdalmas, hogy még Bulgária is előbb vezeti be az eurót, mint Magyarország.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo