A vendéglátás alapvető edényei és eszközei

Az ételek elkészítése a vendéglátás alapvető feladata. Ezután következik a tálalás, melynek célja, hogy az elkészített ételt a vendég számára elfogyaszthatóvá tegyük. Mindkét művelethez különféle eszközök szükségesek, melyek beszerzését nem szabad félvállról venni. A nagykonyhába ugyanis olyan tálak, edények kellenek, melyek bírják a napi igénybevételt, strapabíróak, tartósak és minden szabványnak megfelelnek. Ráadásul arra is ügyelni kell, hogy az edényben való tálalás során az étel hőmérséklete megmaradjon.

A melegen tartó edények

Az önkiszolgáló vendéglátó egységekben szükség van arra, hogy az ételekből a vendégek szedni tudjanak, miközben az meleg marad. A Gasztronagyker gn edény választékában megtalálhatjuk a különböző méretű és alakú, rozsdamentes sütőtepsiket és a ráillő tetőket, a polikarbonát tálcákat, a légmentesen lezárható polipropilén edényeket és minden olyan eszközt, mely lehetővé teszi az ételek elkészítését és tálalását a vendégek számára.

A rozsdamentes sütőtálak jellemzői

A rozsdamentes sütőtálak, sütőtepsik univerzális módon felhasználhatók, mivel mind az étel elkészítése során, mind pedig a tálalásban segítséget nyújtanak. Ezeknek az eszközöknek a mérete nemzetközi szabványnak megfelelő, ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy bele fognak illeni a melegen tartó berendezésbe. Tartósak, korrózióállóak, a rendszeres használat során is megőrzik kiváló tulajdonságaikat.

Mivel rendkívül jó a hővezető képességük, ezért a melegen tartóba helyezve melegen tartják az ételt, jégre helyezve pedig megelőzik annak felmelegedését. Az alakjuk miatt könnyen belehelyezhetőek a thermoboxba, ideálisan használják ki a rendelkezésükre álló teret, üresen pedig egymásba rakhatók. Használhatjuk az ételek bemutatására, tálalására, szállítására, a különböző méretek pedig lehetővé teszik azt, hogy más-más ételféleséget tároljunk bennük. -20 és +300 Celsius-fok között bírják a hőmérsékletet, és természetesen mosogatógépben is tisztíthatók.

Az étel elfogyasztására is gondolni kell!

Az evőeszközök tekintetében sem szabad könnyedén venni a választást, olyan evőeszközöket kell választani, melyek bírják a folyamatos igénybevételt. A Gasztronagykernél is elérhető evőkanál és a többi evőeszköz elegáns, egyszerű megjelenésű termék, ami egyaránt megállja a helyét a vendéglátásban és a háztartásokban is. Ezek a kanalak rozdsamentesek, elegáns vonalvezetésűek és ideális mennyiségű étel fér beléjük. 

A tárolást is meg kell oldani!

Az alapanyagok, elkészült ételek, zöldségek tárolását polipropilén, légmentesen lezárható ételtároló dobozokkal érdemes megoldani, melyek kényelmesen elférnek a hűtőszekrényben, sokféle méretben kaphatók, BPA-mentesek, mikrózhatóak és -40-+80 Celsius-fok között használhatók.

A vendéglátó egységekben mindig gondolni kell az esztétikus ételkihelyezésre, a rozsdamentes sütőtálakban ínycsiklandóan látszik az étel és a vendégek ki tudják választani a nekik tetsző finomságokat.

Véleményvezér

Friss ketchup volt a tettes a prágai magyar nagykövetség lefestésében

Friss ketchup volt a tettes a prágai magyar nagykövetség lefestésében 

A ketchup ártalmatlannak bizonyult.
Szőlőbirtok szőlő nélkül, hogy kell okosba lenyúlni 89 millió forintot borturizmusra

Szőlőbirtok szőlő nélkül, hogy kell okosba lenyúlni 89 millió forintot borturizmusra 

Páratlan kilátás jár a NER-es birtok mellé.
Az Európai Csalásellenes Hivatal szerint 10 milliárd forintot kell visszafizetnie Magyarországnak

Az Európai Csalásellenes Hivatal szerint 10 milliárd forintot kell visszafizetnie Magyarországnak 

Bajban a kulturális és innovációs miniszter.
Bulgáriával közösen repesztünk az utolsó helyen

Bulgáriával közösen repesztünk az utolsó helyen 

Európa végére süllyedtünk.
Hatalmasat kaszálhatnak a jómódúak az olcsó állami lakáshitelen

Hatalmasat kaszálhatnak a jómódúak az olcsó állami lakáshitelen 

Az ügyeskedők nagy korszaka jöhet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo