hirdetés

A héten már figyelhetik a számlájukat a Green Holidays károsultjai

Még mindig feldolgozás alatt vannak az Uniqa Biztosítónál a nagy számban beérkezett kárigények a Green Holidays csődje miatt, de ennek ellenére a Biztosító már a héten megkezdi a károsultak kifizetését.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Jelenleg az Uniqa Biztosító a nagy számban érkezett - kárbejelentéseket fogadja és a benyújtott dokumentumokat tételesen elemzi, de az már most látszik, hogy a vállalt 500 millió forintos keret kimerítésre kerül. Az Uniqa jelenleg azt vizsgálja, hogy jogszerűen, a törvényalkotói szándékkal összhangban, a hazahozatal költségeinek levonása után fennmaradó közel 400 millió forint, mely károsulti csoportoknak illetve mely szerződéses helyzetekben, továbbá ezeket alapul véve, milyen arányban kerüljön kifizetésre. A benyújtott iratok alapján látszik, hogy a közel 200 utazásközvetítőn keresztül és irodánként eltérő ügyviteli gyakorlat mentén értékesített utazási szolgáltatások rendkívül komplex szempontok alapján, utazásonként egyedileg történő elbírálást igényelnek.

A jogszerűségen túl fontos az Uniqa számára, hogy a helyzet morálisan is megfelelően, korrekt módon rendeződjön. „Fontos kiemelni, hogy Green Holidays ügyben hozzánk beérkezett kárbejelentések közül a mai napig egy kárigényt sem utasítottunk el. Célunk, hogy a kifizetés az arra jogosultaknak a lehető leghamarabb megkezdődjön. Ezért már a héten megkezdjük azon utasok részbeni kártalanítását, akik egyértelműen a Green Holidays Kft.-vel, mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a Green Holidays Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül” – közölte a biztosító.

Kép: Pixabay

Az Uniqa közlése szerint az eddig bejelentett utazási csomagok száma 1902 darab, ami nagyságrendileg 5260 fő utast érint. A médiában több helyen valótlanul jelent meg, hogy a teljes kárigény 1,5-2 milliárd forintot tesz ki. Az eddig Társaságunkhoz beérkezett dokumentációk alapján az állapítható meg ugyanis, hogy a várható, számítás alapját képező kárösszeg közel 900 millió forint lesz a teljes feldolgozottságot követően. A tiszta jogi helyzetű utasok kárigénye is feltételezhetően meghaladja majd az 500 millió forintos keretet és a kifizetés - jelenlegi számítások alapján feltételezhető - aránya az ő esetükben ennek eredményeképpen várhatóan és hozzávetőlegesen 50 százalékos arányú lesz.

Nem a Green Holidays az egyetlen kockázatos utazási iroda
A nyári szezonban menetrend szerint jönnek az utazásszervező és utazásközvetítő cégekkel kapcsolatos problémák, pedig egy kis utánajárással elkerülhetőek a kockázatos nyaralások.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyet még nem látott a világ

Ilyet még nem látott a világ 

Cseh vonaton első osztályon feleannyiért kétszer annyit kapsz, mint a magyar vonat másodosztályán. Ez igen.
Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo