hirdetés

A félelem gátolja az online fizetés terjedését

Az európai felhasználók 44 százaléka érzi magát sebezhetőnek, amikor interneten vásárol, vagy végez tranzakciót, és 38 százalékuk választaná gyakrabban az online fizetési módot, ha úgy érezné, hogy megfelelően védik a visszaélések ellen.
hirdetés

Kép: SXC

Mindezek alapján úgy tűnik, az online fizetési szolgáltatók szenvedik meg, hogy a fogyasztók nem bíznak a saját biztonsági intézkedéseik hatékonyságában – derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből. A kutatás továbbá megmutatta, hogy az európai felhasználók 62 százaléka tart a pénzügyi csalásoktól az interneten, és a további adatok számos példát feltártak a fogyasztók kellemetlenségeiről. Így például, az interneten fizetők 34 százaléka  biztos benne, hogy még a pénzintézetek hivatalos mobilapplikációinak is több védelemre lenne szüksége, hogy teljesen biztonságossá váljon a használatuk. Ráadásul, 44 százalékukkal megesett már, hogy a folyamat közben leállította a műveletet, mert kétségei támadtak a tranzakció biztonságával kapcsolatban. (Ez az egyik gátló tényezőja az online kereskedelem igazi felfutásának.)

A felhasználók számára rendkívül fontos, hogy milyen szintű a kibercsalások elleni védelem amikor e-üzletet vagy online fizetési szolgáltatót választanak. A válaszadók 61 százaléka úgy nyilatkozott, hogy előnyben részesítené azokat a cégeket, amelyek további biztonsági intézkedéseket kínálnak a pénzügyi adatok védelmére. Ráadásul 71 százalékuk elvárja a szolgáltatóktól, hogy a számítógépét és mobilkészülékét is megvédjék a pénzügyi csalásoktól.  (A magyar webshopoknak vannak gondjaik az adatvédelemmel.)

Ugyanakkor sokan tudatában vannak, hogy saját biztonsági intézkedéseket is foganatosítanuk kell a fizetési szolgáltató védelmén túlmenően. Bár a felhasználók 22 százaléka áthárítja a pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatos minden védelmi kötelezettséget a bankokra, 14 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy egyedül ő felelős a saját védelméért, a többség, a megkérdezettek 59 százaléka véli úgy, hogy mind a felhasználóknak, mind a bankoknak felelősséget kellene vállalniuk a pénzügyi adatok megóvásáért.Továbbá a felhasználók hajlandók új eszközöket is elfogadni a pénzintézetektől, hogy elősegítsék az online csalások közös megakadályozását.

“Még mindig sokan biztonságosabbnak érzik, ha készpénzzel vagy POS terminálon keresztül bankkártyájukkal fizetnek, mintha online vásárolnának a számítógépük vagy mobilkészülékük segítségével. Ez az idegenkedés gátolja az online fizetési piac fejlődését. Az elektronikus fizetési szolgáltatások gyakoribb használatának ösztönzése érdekében a bankoknak, e-üzleteknek és online fizetési szolgáltatóknak meg kell győzniük ügyfeleiket arról, hogy védve vannak a kibercsalóktól. Az egyik lehetőség, hogy több biztonsági szintet ajánlanak, amelyek kifejezetten a banki tranzakciók és az online vagy mobiltelefonon történő fizetések ellen irányuló pénzügyi csalásoktól védenek. Ezen tranzakció központú védelmi megoldások alkalmazása azonnal meggyőzi a felhasználókat arról, hogy a pénzük biztonságban van” – mondta Ross Hogan, a Kaspersky Lab globális csalásmegelőzési részlegének vezetője.

MEGLEPŐ, MI DÖNT A NETES VÁSÁRLÁSNÁL
Alapvetően átírja a fogyasztói szokásokat az internet: az ügyfelek ugyanis nemcsak tájékozódásra használják a már kiválasztott termékről, de ötleteket is innen merítenek a további vásárláshoz.  De gondolta volna, hogy a a közösségi oldalakra erőltetett céges tartalmaknál jobban pörgeti a vásárlást egy katalógus?
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo