hirdetés

A bankokon keresztül osztják az uniós pénzeket

Jelenlegi árfolyamon közel 710 milliárd forintnyi visszatérítendő EU-támogatás juthat el a magyar vállalkozásokhoz a 2014-2020-as EU-ciklusban. Ebből 445 milliárd forintot hitel formájában fognak kihelyezni, közvetlen MFB-hitelként jut el a forrás a cégekhez – írta a portfolio.hu.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Az EU 2014-2020-as pályázati ciklusában közvetlen MFB-hitelként, de a hitelintézetek infrastruktúrájának igénybevételével osztanák szét a visszatérítendő EU-forrásokat a magyar vállalkozások körében. A bankok tehát az eddigi gyakorlattal ellentétben nem az MFB alá tartozó MV Zrt. által refinanszírozott hitelezőkként, hanem fizikai és munkaerő-infrastruktúrájuk révén, az eddiginél szűkebb feladatkörrel rendelkező közvetítőkként, az MFB partnereiként vennének részt a pénzek szétosztásában.

A hitelnek számító EU-források tehát ezúttal nem a hitelintézetek, hanem az MFB mérlegében, az állami fejlesztési bank kockázatára lesznek elkönyvelve. Az MFB nem refinanszírozza, csak megbízza majd a bankokat, várhatóan jövő tavasztól, fokozatosan kiépítve a szükséges hálózatot – értesült a portfolio.hu.

Jelenlegi árfolyamon nagyjából 710 milliárd forintnyi visszatérítendő EU-forrásról van szó, ebből 445 milliárd forint hitel, 125 milliárd forint kockázati tőke, 73 milliárd forint garancia, 67 milliárd forint pedig kamat-, díjtámogatás, valamint technikai segítségnyújtás céljára lesz fordítva.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Idén összesen 2700 milliárd keretösszeg hívható le
A Piac & Profit 2015. szeptember 24-i EU-pályázatok Fórumán elsősorban a GINOP és a VEKOP legfrissebb pályázati kiírásairól tudhatnak meg a résztvevők minden fontos részletet. De sok hasznos tudnivaló hangzik el a többi olyan operatív program pályázati kiírásról is, melyek a kkv-kat közvetlenül és közvetve is érintik, érdekeltek azokban (KEHOP, GINOP, TOP, VP).
hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo