hirdetés

Tanulmányút fiatal gazdáknak

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA együttműködve a Szlovákiai Fiatal Gazdák Szövetségével (ASYF) szakmai tanulmányút-sorozatot szervez szlovákiai és magyar fiatal gazdáknak 2013 januárjában és februárjában.
hirdetés

A tanulmányutakon fiatal gazdák által irányított magyarországi és szlovákiai gazdaságokat látogatnak meg a résztvevők. A szakmai utak elsődleges célja a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó gyakorlati tapasztalatok cseréje és a fiatal gazdák közötti szakmai együttműködés erősítése.

A tanulmányutak 2013. január 17. és február 21. között zajlanak három magyarországi és két szlovákiai helyszínen. A szakmai utak érintik a főbb ágazatokat, így többek között szántóföldi növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és kertészettel foglalkozó gazdaságokkal ismerkedhetnek meg a 40 év alatti gyakorló gazdálkodók.

A szakmai tanulmányutakra a szervezők várják mind a magyarországi, mind a szlovákiai résztvevőket. A magyarországi résztvevők az AGRYÁ-nál jelentkezhetnek 2013. január 7-ig. A program részletesebb leírása és a jelentkezési lap elérhető a www.agrya.hu weboldalon.

A szlovákiai és magyarországi fiatal gazdák szorosabb szakmai együttműködésre törekszenek. Ebben a folyamatban fontos állomás volt a 2012 novemberében V. Németh Zsolt magyar és Stefan Adam szlovák államtitkár részvételével lebonyolított fiatal gazda konferencia.

Két és fél milliárdos pályázat gazdaságátadásra

A gazdaságátadást támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjának forrásaiból. A támogatás célja, hogy az idősebb gazdálkodók visszavonulásával a fiatalabb generációk bekapcsolódhassanak a mezőgazdaságba. A keretösszeg mintegy 2,5 milliárd forint, a kérelmeket 2012. december 17. és 2013. január 31. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo