hirdetés

Itt van a pénz IT-fejlesztésre

A kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázatra március 8-tól lehet beadni a támogatási kérelmeket. Összesen több mint hatvanmilliárd a keret.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Kara Ákos kiemelte: a kormány 62,8 milliárd forint keretösszegű támogatással segíti a kkv-k digitális fejlesztéseit, hiszen egy sikeres cég működéséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű informatikai háttér. Januárban módosították a hazai kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázat beadási határidejét, így 2017. március 8-tól lehet beadni a kérelmeket.

A vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseket, valamint felhő alapú online üzleti szolgáltatások terjesztését támogató pályázat (GINOP-3.2.2-8.2.4-16) kerete 40 milliárd forint, amelyből mintegy négyezer vállalkozás nyerhet el támogatást. Az összeg 40 százalékban 1 és 24 millió forint közötti vissza nem térítendő forrás, 55 százalékban pedig kedvezményes, egyszázalékos kamatozású kölcsön. A pályázatra bármilyen területen működő cég jelentkezhet.

Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosítását, nemzetközi piacokra való belépését támogató pályázatot (GINOP-3.1.2-8.2.4-16) 10 milliárd forintos kerettel írták ki. Ebből körülbelül 200 vállalkozás nyerhet vissza nem térítendő támogatásként 2 és 40 millió forint közötti, visszatérítendő támogatásként pedig 2,5 és 50 millió forint közötti összegeket.

A felhő alapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztését és piaci bevezetését támogató pályázat (GINOP-3.2.4- 8.2.4-16) 4 milliárd forintos keretéből várhatóan mintegy 20 kis- és középvállalkozás nyerhet vissza nem térítendő forrásként 17,5 és 175 millió forint közötti, kedvezményes kamatozású kölcsönként pedig 20 és 300 millió forint közötti összeget. A pályázat célja üzleti felhőszolgáltató központok létrehozása a konvergenciarégiókban.

 

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo