Felfüggesztik a legnépszerűbb kkv pályázatot

Alig egy hónappal azután, hogy megnyílt a lehetőség, felfüggesztik az egyik legnépszerűbb uniós pályázatot. Annyi kérelem érkezett a kkv-k kapacitásbővítésének támogatására, hogy bár két évre tervezték, máris kifogyott a pénz.

Kép:Wikimedia

Eredetileg 2017. január 16-tól, végül egy módosítás miatt január 25-től lehetett pályázatot benyújtani a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-16 kódszámú) pályázatra.

Úgy volt, hogy két évig áll nyitva a lehetőség, azonban a pályázati portálon megjelent közlemény szerint "különösen nagyszámú támogatási kérelem érkezett be, amelyek forrásigénye meghaladja a rendelkezésre álló keretet." Ezért a beérkezett kérelmek feldolgozásának idejére a támogatási kérelmek beadása 2017. március 7-én, 12:00 órától átmenetileg szünetel - a közlemény szerint.

A felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek 5-25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást fejlesztéseikhez, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás, szabad vállalkozási zónán kívül a vállalkozások feldolgozóipari beruházásai támogathatók.

Támogatás igényelhető új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre és online megjelenés kialakítására is - olvasható egy korábbi közleményben. A vállalkozások által szinte megrohamozott pályázat részletes feltételeit itt találja.

A szakértők szerint gyakori, hogy alapvető dokumentumok hiányoznak a beadott pályázatokból, vagy éppen olyan cégek pályáznak, akik eleve nem támogathatók. Itt olvashat gyakori hibákról és fontos feltételekről.

 

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo