hirdetés

Baljós levelek: "Obama meghalt..."

A Valentin napi pajzánkodás mellett a levélszemetelők kínai szerencsejátékban utaznak februárban, és persze politizálnak. Olyan álcímeket használtak, mint "Friss hír: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", vagy "Obama halott, mi lesz az országgal" - derül ki a Symantec februári jelentéséből.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A 20 leggyakoribb Valentin-napi tárgysor

 • Increase your length, the best valentine's gift (Növeszd meg, ez a legjobb Valentin-ajándék!)
 • Get it before Valentine's day and watch her smile (Szerezd meg Valentin előtt, és figyeld a mosolyát!)
 • Happy Early Valentine's Day, You have been selected to go on a 00 Shopping spree to ... (Boldog elő-Valentint! 1000 dolláros bevásárlást nyert!)
 • Your Valentine's Day is about to get a lot better (Legyen sokkal jobb a Valentin-napod!)
 • Enjoy your Valentine's Day with a Grand Cash from us =) (Élvezd a Valentin-napot egy halom pénzzel!)
 • Great watches for your Valentine (Csodás órák kedvesednek)
 • Make your Valentine happy with the perfect timepiece (Szerezz örömet Valentinra a legjobb órával)
 • A Symantec februári levélszemét-állapotjelentése szerint a levélszemét aránya az elmúlt néhány napban az összes e-mail 79 százalékát tette ki. A McColo leállítása után mindenki abban a hiszemben élt, hogy a levélszemét özöne megállítható. Bár így lett volna! A levélszemetelők egyre ügyesebben használják fel gonosz üzelmeikhez a fő társadalmi tendenciákat és az érdekes eseményeket a levélszemét terjesztésére.

  A spammerek a kínai szerencsejáték-szenvedélyt is levélszemét terjesztésére használják. Mivel Makaó az egyetlen hely Kínában, ahol engedélyezett a szerencsejáték, sokaknak fáradságos és drága utakat kellett megtenniük, hogy szenvedélyüknek hódolhassanak. De ez ma már a múlté - legalábbis ezzel kecsegtetnek a spammerek.  A levélszemetelők otthonról űzhető, netes szerencsejátékra buzdítják áldozataikat. Mivel a szerencsejáték nagy üzlet, valószínű, hogy a kínai levélszemét új tendenciájának vagyunk szemtanúi, a netes hirdetések formájában. Az üzenet nagyon hasonlít az eddigi csalásokéhoz. Ezzel önműködően ingyen játékpénzt vagy ajándékpontot kapnak - és persze egy csomó gondot és bajt a nyakukba, ha bedőlnek a csalóknak.

  Mint már azt jelezte a Symantec, a Valentin nap és Barack Obama beiktatása is jó talaja  levélszemét terjesztésének. Obama beiktatása is kihagyhatatlan esemény volt a levélszemetelőknek. A politikai témák tárgysorbeli megnyergelése mindig bejön a legkülönbözőbb közönségnél. Olyan álcímeket használtak, mint "Friss hír: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke" vagy "Obama halott, mi lesz az országgal".

  hirdetés

  Véleményvezér

  Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

  Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

  Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
  A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

  A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

  A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
  Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

  Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

  Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
  Van ingyen ebéd

  Van ingyen ebéd 

  Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
  Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

  Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

  Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
  Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

  Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

  A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


  Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo