hirdetés

Zenét vehet Bitcoinnal, de telefont nem

Nagyot lökhet a bitcoin elfogadásában és elterjedésében a Microsoft döntése, hogy akár bitcoinnal is fizethetünk online a cég kínálta digitális tartalmakért. Tehát egyelőre, szoftvert, játékot, zenét stb. vehetünk így, de például Lumia telefont nem.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép: Fotolia

És van még egy megkötés: a lehetőség csak az Egyesült Államokban érhető el. Sőt van egy további bökkenő, a tranzakció csak egyirányú, azaz ha valaki bitcoinnal fizetett, és meggondolta magát, akkor a Microsoft nem utalja vissza a vételárat bitcoinban - írta együttműködő partnerünk, a Bitport.hu.

A Microsoft próbálkozott saját virtuális fizetőeszközzel is, ám 2012-ben úgy döntöttek, kivezetik a Microsoft Pointsot, mellyel digitális tartalmakat lehetett vásárolni többe között a Zune piactéren és a Xbox Live-on lehetett vásárolni. Akkor a Microsoft egyszerűen oldotta meg a helyzetet: aki nem költötte el a microsoftos digitális pénzét, azt átváltották készpénzre.

Ha a saját fejlesztéséről le is mondott, a cég a virtuális fizetőeszköz alkalmazását nem vetette el. A Coindesk már február közepén írt arról, hogy a Microsoft nyitott a bitcoin felé. Legalábbis annak értékelték azt a Bingben eszközölt változást, hogy a keresőben megjelent a bitcoin-dollár/euró konverziós lehetőség, legalábbis az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A lépés azért is fontos, mert egy igazán nagy piaci szereplő állt az eddig főleg a tűrt kategóriában mozgó virtuális fizetőeszköz mellé.

A cikk folytatása itt olvasható!

A virtuális pénz után is kell adózni
Vagyontárgy lett a bitcoin, az amerikai adóhatóság szerint ugyanis a virtuális devizák alkalmasak javak és szolgáltatások ellenértékének a kiegyenlítésére, és szolgálhatnak értékőrző befektetési eszközként is, és így adókötelesek.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyet még nem látott a világ

Ilyet még nem látott a világ 

Cseh vonaton első osztályon feleannyiért kétszer annyit kapsz, mint a magyar vonat másodosztályán. Ez igen.
Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo