Útnak indul? Az appok segítenek!

Egy valós idejű utazástervező applikáció minden vezetőnek kincs, akár szállítmányozásról, akár utasszállításról, akár magánutakról legyen szó. Mutatunk néhány hasznos, új appot, segítünk elkerülni a torlódást.

Kép:Pixabay

Citymapper

Mondja meg, hová szeretne menni, és az alkalmazás megmutatja, hogyan jut el oda a leggyorsabban, figyelembe véve a közlekedés adott pillanatban zajló eseményeit. A londoni központú app számos nagyvárosban hű társunk lehet, több, mint egy tucat városban működik szerte a világon, többek között Hong Kongban, Berlinben, Lisszabonban, New Yorkban, Mexikóvárosban, és San Franciscoban.  A pontos listát itt találja, most pedig éppen szavazás zajlik, mi legyen a következő fejlesztés.

A fejlesztők ígérete szerint akár olyan útvonalakra is bukkanhatunk, amiről még soha életünkben nem hallottunk. Üzleti út, de akár nyári szabadság alatt is hasznát vehetjük többek között több európai nagyvárosban is. Az alkalmazás díjmentesen letölthető IOS és android rendszerű okos készülékre is.

Trafi

A litván fejlesztésű Trafi hasonló Citymapperhez, de extra funkciókkal kiegészítve: a felhasználót valós időben tájékoztatja a forgalmi viszonyokról, és automatikusan igazítja az ajánlott útvonalakat, folyamatosan beszámolva a fennakadásokról és problémákról.

Már a bank is csak egy app
A pénzügyi szektor is megkapta a maga felforgatóit: ezek az "app-only" bankok, amelyeknél a bankolást teljes egészében egy alkalmazáson keresztül végezhetjük. Eddig kevés ilyen létezik, de meglepően gyorsan gyarapodik az ügyfélkörük. Itt olvashat a témáról bővebben.
Jelenleg 20 különböző városban működik, Litvánia, Lettország, Észtország, Törökország, Brazília és Oroszország területén. A közúti közlekedés mellett a tömegközlekedési lehetőségeket is felkínálja, menetidővel, optimális útvonaltervekkel együtt, a fejlesztők szerint pontosabban, mint ahogy az adott ország közlekedési vállalatai teszik.  Ingyenesen letölthető, és nem utolsó szempont, hogy az applikációt több magyar nyelvű hozzászóló is ajánlotta az oldalon. Innen letölthető.

Auto

Ha autóval közlekedik gyakrabban, általában ugyanazon az útvonalon, az Auto nevű applikáció lehet hasznos társ. Segít kiválasztani a legjobb útvonalat, mutatja a torlódásokat, baleseteket. A rendszer észleli a problémákat, tájékoztatja a vezetőt és megbecsüli az új utazási időt.Sőt, még a naptárunkban következő események megadott helyszínét is képes csekkolni.  Csak iOS rendszerben elérhető, innen.

Easy drop

Egy interaktív eszköz, amelynek célja, hogy különösen a kereskedelmi szállítást tervezők gördülékenyebben tudják kezelni a napi szállítási menetrendeket, a tervekben a leggyorsabb útvonalat használva, és naprakész információkat kapjanak a közlekedési feltételekről. Segíti, hogy a szállítmány biztonságosan és időben, valós idejű közúti adatokat feldolgozva érkezzen meg a kijelölt helyre. Emellett lehetőség van arra is, hogy az ügyfelek folyamatosan követni tudják a szállítmány útját, akár egy kattintással. Ingyenesen elérhető IOS-re és Androidra is.

App mustra – ezek a kedvenceink
Applikációk tömkelegét kínálgatják nekünk a gyártók. Összeszedtünk néhányat, ami szerintünk különösen ötletes. Nem csak magunknak segíthetünk velük, van, amivel még a világnak is. Itt megtalálja néhány kedvencünket.
 

 

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo