hirdetés

Meghívó Döntéshozói tanácskozásra

Egy nemrég napvilágot látott adat szerint 5 éven belül Magyarországon is a munkahelyek 90%-ban alapkövetelmény lesz a digitális írástudás. Ugyanakkor a magyar munkavállalók, a magyar közgondolkodás nincs tudatában ezen készségek fontosságának, hazánk egyre inkább lemaradni látszik európai versenytársai, elsősorban a velünk kozel egy időben csatlakozott szomszéd országokhoz képest. Ez a megdöbbentő kontraszt adja aktualitását az IVSZ országos rendezvénysorozatának, amely a digitális készségek, a digitális felkészültség-írástudás (e-skills) fontosságát, a foglalkoztatás bővítésében, versenyképességünk és növekedési képességünk visszanyerésében játszott szerepét hivatott tudatosítani.
hirdetés

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége es a MEFIT Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a rendezvénysorozat összegző budapesti döntéshozói fórumára, melynek témája Magyarország tudása a XXI. századi gazdaságban.

Önök döntéshozók, így felelősségük és ráhatásuk a gazdasági életben elodázhatatlan és kulcsfontosságú szemléletváltásban óriási! Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a MEFIT Alapítvány éppen ezért szeretne megszólítani

országszerte a döntéshozói pozícióban levő kollégákat, hogy a maguk eszközeivel segítsenek bennünket ebben a „missziós" munkában. A 24. órában vagyunk, a digitális készségek fontosságának felismertetése mind döntéshozói mind pedig munkavállalói körben létkérdés. Az informatika, a digitális megoldások használata mar ma is kiterjed az élet es a gazdaság minden területére, a folyamat pedig az elkövetkezendő néhány évben radikálisan felgyorsul. Ezért a lisszaboni stratégia alapjait is képező minőségi oktatás és szakképzés, a tudásgazdaság és tudásalapú társadalom kohéziójának erősítése minden eddiginél nagyobb szerephez kell jusson- ebben felelősségünk közös. Ez a felismerés mar Európa-szerte e-készségek (e-skills) gyűjtőfogalom alatt széleskörű együttműködéseket eredményezett az állami, a vállalati, az oktatási és a szakmai civil szféra összefogásával.

Sajnos Magyarországon ma még elkeserítően alacsony a digitális írástudás szintje, ezzel komolyan veszélyeztetjük jövőbeli versenyképességünket. Hátrányunk sürgető behozásának es az említett összefogás megteremtésének érdekében

az IVSZ es a magyar infokommunikációs szektor többi meghatározó érdekképviselői által alapított Magyar EU Fejlesztési Igazgatótanács (MEFIT) 2008-ban elkötelezte magát a TITAN Program kidolgozására es megvalósítására. A program kitörési pont a jelen helyzetből, állami finanszírozású oktatási programjaival kívánja szolgálni az e-készségek fejlesztését a 2009-2013 közti időszakban, közel 1,2 millió ember (IKT-szakemberek, vállalkozok es altalajos munkavállalók) bevonása.

2009 novembere es 2010 márciusa közt az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai Főigazgatósága által koordinált figyelemfelhívó kampány zajlik az összes tagállamban, Magyarországon is, mely magyar döntéshozók, munkavállalók, diákok, vállalkozók, IT szakemberek tíz-és százezreihez viszi el az önfejlesztés es a tudásbővítés üzenetét és lehetőségét. Kiemelkedően fontos a rendezvénysorozat lezárásaként szervezendő fővárosi döntéshozói tanácskozás. Vendégeink, partnereink arról kapnak ismereteket, hogy milyen lehetőségek es feladatok adottak a döntéshozók, fejlesztési ügynökségek, oktatási intézmények, IT-piaci szereplők, civil szervezetek szamara. Az Európai Tanács elnökségére készülő Magyarország lehet az első olyan tagállam, ahol társadalmi szerződést fogadnak el a XXI. századi tudás támogatásáról: a fórumon az eddigi tapasztalatokat is összegezve szeretnénk az Önök támogatásával elfogadni és benyújtani ezt a szerződést.

Kérjük, legyen aktív partnerünk abban, hogy hosszú távra szóló elhatározás szülessen az érdekelt szférák között a feladatokról es felelősségekről a magyar szellemi kapacitás es a versenyezni képes magyar nemzetgazdaság közös felvirágoztatása érdekében.

Online jelentkezés: http://www.ivsz.hu/eskillsregisztracio illetve megtisztelő visszajelzését a [email protected]  e-mail címen is varjuk.

üdvözlettel:

Keresztesi János
elnök
Informatikai Vállalkozások Szövetsége

Drajkó László
kuratóriumi elnök
MEFIT Alapítvány

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo