Élethűen nyökögni is tud a Google asszisztens

Okostelefonunk kamerája lesz a közeljövő internetes keresője, hallhattuk Sundar Pichaitól, a Google első emberétől az idei fejlesztési konferencián. Az új szoftverek révén a kamerán láthatjuk a térképeket, a lencse elolvassa a könyvcímet és azt is látjuk, hol vehetjük meg a kötetet…

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Pichai szerint a mesterséges intelligencia alkalmazásán nyugvó újításaikat hamarosan milliók tudják majd használni. A kulcsszerep az okostelefonoknak jut, azok kamerái egyfajta keresőként szolgálnak majd: kapcsolódik azokhoz például a Google térképek szolgáltatása.

fotó: Flickr/hamza butt

Nem kell a mobillal kezünkben bolyonganunk, a kamerába pillantva előttünk a térkép. Telefonunk lencséje még sokkal többre is képes lesz. Nem csak könyvcímket olvas le és ad a kötetről további tájékoztatást, arra is lehetőség lesz, hogy a képen megjelenő szöveget kijelöljük, másoljuk, szerkesszük, vagy akár lefordítassuk.

Az Android új változata rögzíti memóriájában a fényképezett arcokat. Így ha szelfizünk egy ismerősünkkel, a rendszer mindjárt felkínálja, továbbítsa-e a felvételt az illetőnek.

A Google új Asszisztens programja alkalmas lesz arra, hogy a mobil tulajdonosának nevében asztalt foglaljon egy étteremben - mégpedig úgy, hogy a kapcsolat másik végén nem is tudják, géppel beszélnek, mert a rendszer még torokköszörülés, nyekegés hangjait is hozzáteszi…

Hogyan hódítsunk meg egy robotot?
Elég körülnézni a hazai weboldalakon ahhoz, hogy rájöjjünk: sajnos a keresőoptimalizálás sokak számára még mindig a kulcsszó babonás hajtogatását jelenti. De ami rossz a konkurenciának, az jó nekünk, mert ennek köszönhetően óriásit léphetünk előre ezen a területen, szakértőnk új Google-algoritmusokon alapuló tippjeivel.

A szoftver egyébként – annak alapján, mely éttermekben jártunk korábban – keresésnél fel is kínálja a bevált címeket. Aki kényelmes, egyszerűen utasítja Asszisztensét: “Rendeld meg a szokásosat a Starbucksból” - majd várhatja, hogy kiszállítsák kedvenc reggelijét, amelyet szokásosan rendel a kávézóból.

Egyébként nem kell majd a “segédet” mindig külön üzembe helyezni, beállítható úgy is, hogy állandóan “figyel” és reagál a szóbeli utasításokra.

A Google Mail hamarosan megjelenő új változata önműködően kiegészíti a mondatokat, sőt: a használó fogalmazásának, stílusának adatait rögzítve akár teljes e-mail szövegeket is felkínál.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Véleményvezér

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.
A szegénység görbén egyedül Szlovákia előz meg minket Európában

A szegénység görbén egyedül Szlovákia előz meg minket Európában 

Egy ország gazdasági teljesítménye és a szegénység között ugyan szigorú az összefüggés, mégis vannak apróbb különbségek.
A magyar agrárbárók átlagos birtokmérete tízszer nagyobb, mint az uniós átlag

A magyar agrárbárók átlagos birtokmérete tízszer nagyobb, mint az uniós átlag 

Rendkívül falánkok a magyar agrárbárók.
Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo