hirdetés

Arról is tud a Facebook, mikor akarunk teherbe esni

Egy sor népszerű alkalmazás közvetlenül továbbítja használóinak adatait a Facebooknak, ami nyilvánvalóan sérti az EU adatvédelmi előírásait. New York állam kormányzója már vizsgálatot rendelt el az ügyben.
hirdetés

A The Wall Street Journal vizsgálata szerint egy, sokak által használt, a szívműködés ritmusát figyelő alkalmazás a pulzus adatait közvetlenül tovább adja a Facebooknak. Hasonló helyzet azzal az applikációval, amelyet 25 millió nő vesz igénybe az Egyesült Államokban ciklusának ellenőrzésére. A nők azt is megadhatják a rendszernek mikor szeretnének teherbe esni – ez az adat is tovább kerül a Facebookhoz.

Kép:Pexels

Ugyancsak a nagy közösségi portálhoz kerülnek annak az amerikai alkalmazásnak az adatai, amely a ház- és lakásvásárlásban segíti használóit. A Facebook automatikusan megkapja, hogy a használók milyen fajta, hol található ingatlan iránt érdeklődnek, milyen árfekvésben. A legtöbb ilyen és hasonló alkalmazás használóinak nincs módja arra, hogy leállítsák személyes adataik továbbítását.

A Facebook elismerte a fentieket azzal, hogy az említett alkalmazások sértik a portál előírásait

Agymosás Facebook hirdetéssel?
Hogyan ültess el egy gondolatot egy ismerősöd fejében? És nem egy multicégről van szó, hanem a házastársakról, barátokról, vagy ismerősökről. Hol van a határ egy kreatív Facebook-hirdetés és illegális befolyásolás között?
és felhívták gyártóikat e gyakorlat, megszüntetésére. Jogi szakértők szerint az uniós rendszabályok nyilvánvaló megsértéséről van szó, mivel mind a Facebooknak, mind az alkalmazások forgalmazóinak kötelessége lenne előzetesen kikérni a használók hozzájárulását személyes adataik továbbításához.

Az Apple-cég úgy nyilatkozott, hogy az alkalmazások forgalmazói kötelesek a használók hozzájárulását kérni adatai továbbadásához. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, az Apple eljárást indít ellenük. A Google nem nyilatkozott a kérdésben.

 

 

 

 

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo