hirdetés

A minőségre hajt a Google

Az elmúlt napokban a Google jelentősen módosította keresőalgoritmusát, amelynek nyertesei a hírportálok és magazinok. A Google valós időben követi a népszerű témákat - írta az ite.hu.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép: Pixabay

„Hírhullám algoritmus”-nak nevezi a nemzetközi sajtó, azt az algoritmus módosítást, amelyet a napokban élesített a Google. A módosítás elsősorban azokat a kereséseket érintette, amely az aktuális hírekkel és hírességekkel kapcsolatos. A Google az aktuális trendekre, és felkapott témákra élesítette ki új algoritmusát, és ennek nyertesei a hírportálok és nagy magazinoldalak – írja az ite.hu.

A Searchmetrics online marketing elemző cég felmérése szerint a változás nagy nyertesei a Wall Street Journal, a Time magazin, a Fox News, és más nagy nemzetközi hírportálok.

Trendi vagy?

Az elemzések szerint a változások elsősorban a hírekhez kapcsolódó kereséseknél jelentkezik. Így egy-egy sportesemény, híresség, vagy politikai történéshez kapcsolódó keresés során tapasztalhatunk változásokat a Google által adott találatoknál.

A keresőoptimalizálással foglalkozó szakértők szerint a Google szándéka a módosítással az volt, hogy azonnal reagáljon az aktuális történésekre, és még jobban kiszolgálja a felhasználókat azáltal, hogy friss információkat nyújt nekik.

A Google most már valós időben képes követni a felhasználók kereséseit és így képes lekövetni az aktuális trendeket. A Twitterrel történt megegyezésnek köszönhetően hozzáfér a cég adataihoz is, így még pontosabban tudja követni az aktuálisan népszerű témákat.

Mindez azt is jelenti, hogy a jövőben sokkal változékonyabb lesz a Google találati listája, hiszen a napi hírek gyorsan változnak, és a Google ezt a változást képes lesz követni.

A kicsik is lehetnek nyertesek

A változás azonban nem csak a nagyok számára volt előnyös. Az jankate.hu Google büntetés ellenőrző oldal és más külföldi szakértők szerint is az algoritmus módosítás a minőségi weboldalakat is jutalmazta, és a gyenge minőségűeket büntette, így a kisebb, de igényes weboldalak is jobb helyezést érhetnek el a Google módosításainak köszönhetően. A Searchmetrics elemzése szerint is a változás vesztesei a gyenge minőségű és tartalmú weboldalak, amelyek jelentős forgalomvisszaesést könyvelhetek el az elmúlt napokban.

Linkek nélkül semmi esélyünk a Google-ban
Ha nincsenek a weboldalunkra mutató linkek, szinte lehetetlen előnyös helyezést elérni a Google-ban, derült ki egy friss felmérésből. Magyarországon egy népszerű kulcsszó esetén száz külső linkre van szüksége egy weboldalnak, hogy a Google találati lista élére kerüljön – közölte a kulcsszo.hu.
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo