hirdetés

Vonatozzon napijeggyel az ünnepek alatt

Napijegyekkel ösztönzi a MÁV, hogy többet használjuk a vasutat.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A MÁV-START az utóbbi években több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezetett be a legjelentősebb területeken. A Balatonnál illetve a Bakonyban felhasználható napijegyek nemcsak vonaton, hanem buszon is érvényesek. A napijegyekkel a tavalyi értékesítési időszakban több mint 30 ezren utaztak.

Balaton24/72

A rendkívül népszerű Balaton24 és Balaton72 termékek, illetve annak 26 év alattiaknak szóló változatai, korlátlan számú utazásra jogosítanak a Balaton körül. Ezek a jegyek kedvező ajánlatot nyújtanak a már Balatonnál levők részére a tó partján elérhető turisztikai attrakciók felkeresésére is. Tavaly több mint 29 ezer darabot váltottak a termékcsalád tagjaiból.

Korszerű vonatokat ígér a MÁV (Fotó: MÁV)

Idén a Balaton24/72 Duo termékkel már nem találkozhatnak az utasok. A megújult Balaton24/72 jegy azonban érvényes a tó keleti partján közlekedő Volánbusz járatokra is, így megvalósul a tó körbeutazásának lehetősége; és felhasználható a turisztikailag népszerű, vasúttal ki nem szolgált településeken is. Így ezekkel a jegyekkel elérhetővé válik akár Tihany is, valamint használható a tóparton a vasútvonallal párhuzamosan közlekedő Volánbusz járatokon is, a korábbi felhasználási területeken túl.

A Balaton24 és Balaton72 2022. április 15-től november 1-ig minden napra megváltható a MÁV-START pénztáraiban, automatáiban, valamint online (interneten és a MÁV applikációban) is. Automaták a Balaton mindkét partján egyes, nagyobb utasforgalmú megállókban és állomásokon megtalálhatók.

A Balaton24 ára pénztárakban és automatákban 1090 forint, online felületen 981 forint lesz, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákban 750 forint, online 675 forint. A Balaton72 ára pénztárakban és automatákban 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára pénztárakban és automatákban 1830 forintért, online 1665 forintért vásárolható meg.

Bakony napijegy

A tavaly bevezetett Bakony napijegy olyan jegytípus, mely a MÁV-START híres, egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján. A napijeggyel a Bakony népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetők, így az utasoknak a vonatra és a buszra nem kell külön-külön jegyet vásárolniuk. A tavalyi bevezető évben 1300 darab Bakony napijegyet értékesített a vasúttársaság.

A Bakony napijegy 2022. április 15-től június 18-ig és 2022. augusztus 29-től október 31-ig csak szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg; míg 2022. június 19-től augusztus 28-ig mindennap megvásárolható.

A Bakony napijegyet a MÁV-START pénztáraiban, automatáiban valamint online (interneten és a MÁV applikációban) lehet megváltani. A vonalon Győrben, Zircen és Veszprémben is található automata. A teljes árú napijegy ára 1199 forint, míg 26 éven aluliaknak 799 forint lesz.

hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo