hirdetés

Újra ingyen konyhabútor!

A legtöbb új lakópark nem fogja négyzetméterárait csökkenteni, várhatóan ismét divatba jöhetnek majd a milliós értékű ingyen konyhabútorokkal, plazmatévékkel teli hirdetések. Az új lakáspiac növekedését lassítja, hogy sokan félnek a vagyonosodási vizsgálattól. A használt lakások piacára gyorsabban gyűrűzik be a válság.
hirdetés

A tízmilliárd forint beruházással épülő Forest Hill beruházójának előrejelzése szerint a magánszemélyek egyre nehezebben kapnak majd lakáshitelt. Ennek egyik oka, hogy a bankok a pénzügyi válság kapcsán kivárnak. Mint ismert, több bank befagyasztotta svájci frank alapú hitelezését, megszigorította a hitelek elbírálását. Ennek köszönhetően használt lakásra várhatóan nehezebben lehet majd hitelt kapni.

Ugyanakkor a lakóparkok többsége nagy ügyfélnek számít a bankoknál, így ügyfeleiknek könnyebben tudnak lakáshitelt szerezni a projekteket egyébként is finanszírozó bankoknál. Éppen ezért elképzelhető, hogy a válság rövidebb távon azokat is az új lakások piacára fogja terelni, akik eddig használt lakás vásárlásán gondolkodtak. Ezzel együtt a beruházó úgy látja, hogy az erősen túlkínálatos új lakások piacán is érezhető lesz a válság.

A legtöbb lakópark azonban nem fogja négyzetméterárait csökkenteni, hanem hatalmas, speciális kedvezményekkel árusítja majd lakásait. Így például ismét divatba jöhetnek majd a milliós értékű ingyen konyhabútorokkal, ingyenes parkolókkal, plazmatévékkel teli hirdetések. Összességében ez is csökkenti majd a beruházók profitját, ám hosszabb távon így is jobban járnak majd, mintha lenyomták volna rövid távú érdekeik miatt a lakásárakat.

A Forest Hill lakópark beruházójának véleménye szerint egy-gy lakást hitelre nehezebb lesz ugyan eladni a jövőben, ám konpenzálhatja a kieső forgalmat az, hogy a válságtól megriadt kisbefektetők zacskóban hozzák a pénzüket, hogy lakást vegyenek. Ilyen vásárlásra az elmúlt években csak elvétve, a nagyértékű lakások kapcsán volt példa.

Most a bankokban nem bízó kisbefektetők közül hetente legalább egy-egy megjelenik az értékesítési irodában és középkategóriás, (20-30 millió forint közötti) lakást vásárol befektetésként. Az ilyen típusú vásárlóból akár kétszer-háromszor is több lehetne, ám a többség fél, hogy az adóhatóság látókörébe kerül és vagyonosodási vizsgálatot indítanak ellenne. Egy adószakértő jótanácsairól ide kattintva olvashat a vagyonosodási vizsgálatokkal kapcsolatosan.

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo