hirdetés

Mozgolódnak az oroszok Pakson – ismét tendereztet a fővállalkozó

Két, már korábban kiírt beszerzési körben várják az érdeklődő cégek jelentkezését, az a szolgáltatások jellegéből is egyértelmen látszik, hogy a Paks II beruházás dübörög előre a koronavírus ellenére is.
hirdetés

Az orosz tulajdonú ASZE Mérnöki Vállalat Rt. az iroda mindennapi működéséhez szükséges elemek mellett már egyértelműen az építkezéshez köthető tendert is indított, hiszen még szeptember 23-ig várják azon cégek jelentkezését, akik tűzszerészeti szolgáltatásokat tudnak biztosítani a tervezett új paksi blokkok építési területén. Az egyébként minden induló építkezésnél jogszabályokban is előírt lőszermentesítésre maximum bruttó 25,558 millió forint (6,373 millió rubel) áll rendelkezésre, és a dokumentumokat angol vagy orosz nyelven kell benyújtani.

Megy a munka (Forrás: Paks2.hu)

Autók az irodai mindennapokhoz

Az oroszok a tűzszerészettel foglalkozó tender mellett szeptember 28-ig várják a jelentkezéseket arra az összesen több mint 31 millió forint (6,959 millió rubel) összértékű kiírásra, amelynek keretében autókat bérelnének. A fővállalkozónak szüksége van:

  • egy szedánra, amelyért havonta legfeljebb bruttó 250 ezer forintot fizetnének (plusz kilométerenként legfeljebb 30 forintot);
  • egy terepjáróra, amelyért havonta legfeljebb bruttó 348 ezer forintot fizetnének (plusz kilométerenként legfeljebb 19 forintot);
  • és egy kisbuszra is, amelyért havonta legfeljebb bruttó 283 ezer forintot fizetnének (plusz kilométerenként legfeljebb 20 forintot).
Folyamatosan zajlik a beszerzés

A mostani tenderek egyáltalán nem példa nélküliek, legutóbbi cikkünkben például az ASZE mágnestábla vásárlásairól írtunk, de korábban az oroszok például különböző biztonsági szolgáltatásokra, és munkagépes tehermozgatásra, felhőalapú szolgáltatások biztosítására, biztonsági és kamerarendszer beszerzésére, valamint irodai eszközökre is írt ki hasonló beszerzéseket.

Mi újság Pakson?

Az élet a koronavírus ellenére sem állt meg a beruházás háza táján, hiszen még július végén megkapta az építési engedélyt a betonkeverő üzem vezénylőépülete és a betonvizsgáló laboratórium kivitelezésére a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivataltól – derült ki a beruházás honlapjáról.

Az elkészült épületek a betonkeverő üzem részét fogják képezni, a vezénylőben a közvetlen kapcsolattartási és szervezési feladatok mellett például a teherautók mérésével is foglalkoznak majd, míg a laboratórium a beton és más építőanyagok minőségellenőrzését végzi.

Természetvédelem és költöztetés

Az építkezések mellett zajlanak a természetvédelmi intézkedések is, így ahogy arról nemrég Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója beszámolt, az MVM ERBE Zrt. emberei az év első felében a hidegvíz- és melegvíz-csatorna közti ún. szigetről hüllőket és kétéltűeket is költöztettek át a a déli menedékterületre. Kiemelte, hogy

hatékony a madárodúk kihelyezése is: az apróbb madaraknál már megtörtént a második fészkelés és költés is.
hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo