hirdetés

Mozgolódnak az oroszok Pakson – ismét tendereztet a fővállalkozó

Két, már korábban kiírt beszerzési körben várják az érdeklődő cégek jelentkezését, az a szolgáltatások jellegéből is egyértelmen látszik, hogy a Paks II beruházás dübörög előre a koronavírus ellenére is.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az orosz tulajdonú ASZE Mérnöki Vállalat Rt. az iroda mindennapi működéséhez szükséges elemek mellett már egyértelműen az építkezéshez köthető tendert is indított, hiszen még szeptember 23-ig várják azon cégek jelentkezését, akik tűzszerészeti szolgáltatásokat tudnak biztosítani a tervezett új paksi blokkok építési területén. Az egyébként minden induló építkezésnél jogszabályokban is előírt lőszermentesítésre maximum bruttó 25,558 millió forint (6,373 millió rubel) áll rendelkezésre, és a dokumentumokat angol vagy orosz nyelven kell benyújtani.

Megy a munka (Forrás: Paks2.hu)

Autók az irodai mindennapokhoz

Az oroszok a tűzszerészettel foglalkozó tender mellett szeptember 28-ig várják a jelentkezéseket arra az összesen több mint 31 millió forint (6,959 millió rubel) összértékű kiírásra, amelynek keretében autókat bérelnének. A fővállalkozónak szüksége van:

  • egy szedánra, amelyért havonta legfeljebb bruttó 250 ezer forintot fizetnének (plusz kilométerenként legfeljebb 30 forintot);
  • egy terepjáróra, amelyért havonta legfeljebb bruttó 348 ezer forintot fizetnének (plusz kilométerenként legfeljebb 19 forintot);
  • és egy kisbuszra is, amelyért havonta legfeljebb bruttó 283 ezer forintot fizetnének (plusz kilométerenként legfeljebb 20 forintot).
Folyamatosan zajlik a beszerzés

A mostani tenderek egyáltalán nem példa nélküliek, legutóbbi cikkünkben például az ASZE mágnestábla vásárlásairól írtunk, de korábban az oroszok például különböző biztonsági szolgáltatásokra, és munkagépes tehermozgatásra, felhőalapú szolgáltatások biztosítására, biztonsági és kamerarendszer beszerzésére, valamint irodai eszközökre is írt ki hasonló beszerzéseket.

Mi újság Pakson?

Az élet a koronavírus ellenére sem állt meg a beruházás háza táján, hiszen még július végén megkapta az építési engedélyt a betonkeverő üzem vezénylőépülete és a betonvizsgáló laboratórium kivitelezésére a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivataltól – derült ki a beruházás honlapjáról.

Az elkészült épületek a betonkeverő üzem részét fogják képezni, a vezénylőben a közvetlen kapcsolattartási és szervezési feladatok mellett például a teherautók mérésével is foglalkoznak majd, míg a laboratórium a beton és más építőanyagok minőségellenőrzését végzi.

Természetvédelem és költöztetés

Az építkezések mellett zajlanak a természetvédelmi intézkedések is, így ahogy arról nemrég Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója beszámolt, az MVM ERBE Zrt. emberei az év első felében a hidegvíz- és melegvíz-csatorna közti ún. szigetről hüllőket és kétéltűeket is költöztettek át a a déli menedékterületre. Kiemelte, hogy

hatékony a madárodúk kihelyezése is: az apróbb madaraknál már megtörtént a második fészkelés és költés is.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo