Rekordszámú, több mint 200 étterem vesz részt országszerte a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényen. A ma már évtizedes múltra visszatekintő esemény jó lehetőség rá, hogy exkluzív kínálatú éttermekbe is ellátogassanak az érdeklődők, de kedvezményes, fix árat fizessenek a válogatott kulináris élvezetekért. A rendezvény színvonalát jól mutatja, hogy a résztvevők között 14 Michelin-ajánlással rendelkező étterem is van, valamint számos olyan, amelyik neves gasztro kiadványok alapján a 100 legjobb magyarországi étterem közé tartozik.
A menüsorokba komponált alapanyagok a gasztronómia legfelsőbb minőségét képviselik, és valódi különlegességeket is felvonultatnak: bárány, vaddisznó, Angus marha, bélszín vagy picanha a húskedvelőknek, kardhal, tengeri sügér, polip, Szent Jakab kagyló vagy tokhal a tenger gyümölcseiért rajongóknak. A fogások gazdagsága a vegetáriánus vagy ételérzékenységben szenvedők számára is jócskán ad lehetőséget a választásra. Olyan ételeket is találhatunk a menüsorokban, mint a kecskesajt panna cotta, konyakmeggy leves, borscs leves vagy a különféle, akár húsmentes nápolyi pizzák. A vendégek választhatnak – a magyar konyha hagyományaiból merítve – eredeti Gundel palacsintát; a francia kulinária hírességét, a burgundi marhát; vagy egzotikus marokkói báránycsülköt, japán sushi különlegességeket, illetve az amerikai hagyományban kedvelt füstös BBQ ételeket is. A kínált desszertek közül pedig idén nem maradhat el a közkedveltté vált, de sokak által még nem kóstolt dubai csokoládé desszert sem.