hirdetés

Merre tovább, ha a hitel nem opció az otthonteremtéshez?

Az ingatlanpiac átrendeződése, a rezsisokk és az egekbe szökő kamatok sokak otthonteremtési terveit húzták keresztbe, ezzel a kihasználatlan lakások eladása is megnehezedett. Hova tovább, ha nincs elegendő megtakarítás egy saját lakás vásárlásához és a magas törlesztőrészletek miatt a jelzáloghitel sem opció? A Duna House összegezte a piacon elérhető lehetőségeket eladók, vásárlók és bérlőjelöltek számára!

hirdetés

Az eladó ingatlanok piacán már javában zajlik az átalakulás folyamata, a financiális nehézségek és a fenntartási költségek körüli bizonytalanság a kereslet jelentős csökkenését eredményezte. Azonban nem tűntek el teljesen a vevők a piacról, a Duna House értékesítési adatai alapján erősödő befektetői jelenlét érzékelhető, emellett a túl sok kétely visszaszorította a saját részre vásárlók hitelfelvételi kedvét, így többen elengedték a saját otthon álomképét. Az ügyfelek egy része bár bevállalja a pénzügyi segítséget, nem kap elegendő hitelt, ezért lejjebb kellett adnia az ingatlanvásárlás kezdetén meghatározott igényeiből.

Hogy keressem az igazit? (Fotó: Pixabay)Hogy keressem az igazit? (Fotó: Pixabay)

„A turbulens ingatlanpiacon különösen nehéz a döntéshozás, így minden eddiginél jobban felértékelődik a szakértők szerepe. A pénzügyi szakértő a hitelképesség mértékének meghatározásában segít, az ingatlanközvetítő támogatásával a laikusok számára is könnyebb kiszűrni az egyre bővülő kínálatból az igazán jó vételt jelentő házakat és lakásokat. Ez az otthonteremtők és a befektetők számára is fontos mankó." – kezdte Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője. „Elérkezett az ingatlanpiacon az az időszak, amikor meg kell választani, hogy önállóan vagy szakmai segítséggel hoznak döntést az ügyfelek. Olyan ez, mint az orvosválasztás. Szabadon választhatunk, de fontos, hogy teljes bizalmat szavazzunk a szakembernek" – folytatta a szakértő.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo