hirdetés

Kormányinfó: 3 millió oltottnál újabb lazításról dönthet a kormány

A kormány ezelőtt döntött úgy, hogy valamennyi újraindítással kapcsolatos döntést a beoltottak számához fog kötni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint néhány napon belül elérkezhetünk a következő mérföldkőhöz. 
hirdetés

A járványügyi szabályok és korlátozások szerdai módosítása több szempontból is indokolt volt - fejtette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A kijárási korlátozás módosítására és kitolására részben a tavaszi időszak miatt volt indokolt, részben pedig azért volt indokolt, mert az üzlethelyiségek területalapú korlátozása miatt azoknak hosszabb nyitvatartási időt kellett biztosítani.

A miniszter szerint tekintve, hogy március 8-a óta a beoltottak számát 2,5-szeresére sikerült növelni, még áprilisban reményeik szerint 4 millió fölé emelkedik ez a szám.

Az újraindítás következő lépéseiről 3 millió beoltottnál fog dönteni a kormány - közölte Gulyás Gergely. Hozzátette: ez várakozásaik szerint 5-6 napon belül lehetséges lesz.
Későbbi újságírói kérdésre elárulta: a fertőzöttségi számok alapján túl lehetünk a harmadik hullám csúcsán. Korábbi kijelentését is megerősítette, miszerint
áprilisban a teraszokra már ki lehet majd ülni, főleg ha az oltási program így halad tovább.
Az újranyitással és a foci-eb-vel, a sportrendezvényekkel kapcsolatos újságírói kérdésre árulta el Gulyás Gergely, hogy sportrendezvényeket biztos, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni, ez igaz lesz a júniusi foci-eb-re is. De a miniszter szerint addigra Magyarország már abban a helyzetben lesz, hogy mindenki be lesz oltva és a járvány már mögöttünk lesz.

Minden jogosult megkapja áprilisra a bértámogatást

Az újranyitás ellenére a kormány úgy látja jónak, ha teljes április hónapra megkapják az arra jogosultak a bértámogatást, hiába bizonyos üzletek és szolgáltatások köre megnyithatott április 7-ével. A szállodáknak és a vendéglátósoknak is jár a támogatás a nyitásig.

Az igénylésekkel és utalásokkal kapcsolatban arról tájékoztatott a miniszter, hogy eddig 69 milliárd forintot igényeltek az érintettek, ebből 66,5 milliárd forintot ítéltek meg a kormányhivatalok, amiből majdnem 60 milliárd forintot kaptak meg a vállalkozások.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo