hirdetés

Kiderült, milyen bankszámlára vágynak a fiatalok

0 forintos díjakat, gyors és kényelmes mobilos ügyintézést, valamint a telefonnal történő fizetés lehetőségét preferálják a legjobban a 18-25 év közötti fiatalok a Raiffeisen Bank friss felmérése szerint.
hirdetés

A Raiffeisen Bank 2021 szeptemberében elvégzett kutatása alapján a 18-25 év közötti korosztályba tartozók közel háromnegyede amikor csak lehetséges, bankkártyával vagy valamilyen mobiltelefonos megoldással fizet, készpénzt csak akkor használnak, ha nincs más lehetőség. Az átutalásokat is szinte kizárólag online intézik, elhanyagolható azok száma, akik ezt bankfiókban vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül bonyolítják le. Mindez a gyakorlatban is látható: a banknak a közelmúltban indult, kifejezetten fiataloknak szóló Yelloo bankszámlájával kapcsolatban is a felméréshez hasonlóak a tapasztalatai.

Az újfajta fizetési megoldások közül a legtöbben – a válaszadók közel kétharmada – a bankkártyát és az NFC-s fizetést próbálta ki illetve használja rendszeresen, a többi újgenerációs fizetési technológia népszerűsége bár erősödőben van, még csak mérsékelten elterjedt ebben a korosztályban. Érdekes adatokat hozott ki a felmérés a napi pénzügyek kezelésével kapcsolatban. A válaszadók valamivel több, mint fele pontosan tudja, mennyi pénze van, ám közel 40 százalékuk csak időnként néz rá az egyenlegére.

Amikor közös fizetésre kerül a sor (például bulikban, étteremben) a többség kifizeti a saját részét, vagy egyikük fizet és a többiek utalnak neki. A bankszámla-választással kapcsolatban a válaszolók közel fele az ingyenes bankszámlavezetést és a 0 forintos díjakat említette meg, de szintén fontos szempont az egyszerűen kezelhető mobilbanki alkalmazás, valamint az ingyenes átutalás és az online ügyintézési lehetőség megléte is.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo