hirdetés

Januárban öt és félszeres ugrás volt a vendégéjszakák számában tavalyhoz képest, de ez még mindig sokkal kevesebb, mint a járvány előtt

A vendégéjszakák száma 2021 januárjához képest öt és félszeresére nőtt, 2019 azonos hónapjához mérten 38 százalékkal csökkent.
hirdetés

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások bevezetése miatti alacsony bázis következtében – 2022. januárban 2021 azonos hónapjához viszonyítva közel négy és félszeresére nőtt, azonban 32 százalékkal elmaradt a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. januári értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma hét és félszeresére emelkedett, de még így is 43 százalékkal kevesebb volt a 2019. azonos időszakinál.

2022. januárban az előző év azonos hónapjához képest:

A belföldi vendégek száma több mint hatszorosára, a vendégéjszakáké közel négy és félszeresére növekedett. A vendégek száma 225 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 504 ezer volt. Az éjszakák 80 százalékát szállodákban töltötték, ezek száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva mintegy öt és félszeresére emelkedett. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom csaknem kétszeresére nőtt a tavaly januárihoz képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a belföldivendég-éjszakák valamivel több mint ötödét regisztrálták.

A külföldi vendégek száma közel kilenc és félszeresére, a vendégéjszakáké hét és félszeresére emelkedett. A szálláshelyekre érkezett 170 ezer vendég összesen 447 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák 87 százalékát szállodában töltötték, ez közel nyolc és félszeres bővülés 2021 januárjához képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldivendég-éjszakák közel kétharmadát regisztrálták.

 

Az összes bruttó árbevétel folyó áron több mint hétszeresére, 23 milliárd forintra növekedett.

Széchenyi Pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken hússzorosával többet, összességében 1,5 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

2022. januárban:

1807 kereskedelmi szálláshely, köztük 701 szálloda és 743 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.

Az összes vendégéjszaka 53 százalékát belföldi vendégek töltötték el.

hirdetés

Véleményvezér

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo