hirdetés

Fontosabb hitelcél lett a lakáskorszerűsítés, mint az otthon szépsége

A koronavírus-járvány okozta megtorpanás után jelentősen megélénkült a kereslet a szabad felhasználású személyi kölcsönökre. Az OTP Banknál a megelőző évvel összehasonlítva 2021-ben erőteljesen növekedett a folyósított hitelek száma, a növekedési trend a következő évben és 2023 első negyedévében is kitartott. A legtöbb igénylő a tapasztalatok szerint lakásvásárlásra vagy felújításra, korábban felvett hitelei kiváltására, valamint gépjármű beszerzésére fordította a felvett összeget. Az otthonfelújítás állami támogatási programjának kifutására reagálva a hitelintézet 2023. februárjában új termékkel jelentkezett a piacon.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Az OTP Banknál 2020-ban, a koronavírus-járvány első évében jelentősen, visszaesett a folyósított személyi kölcsönök száma, a megtorpanást azonban erőteljes növekedés követte. A következő évben 18 százalékkal, 2022-ben újabb 3 százalékkal emelkedett a jóváhagyott igénylések száma. Ezzel párhuzamosan az ügyfeleknek átutalt összeg is megugrott, 2020 képest, 2022-ben már 36 százalékkal volt nagyobb a volumen.

A személyi kölcsönök átlagos összegénél 2021-ben volt komoly emelkedés, a megelőző év több mint 1,5 millió forintos szintjéről 2 millió fölé emelkedett, ami 2022-ben nagyjából stabilizálódott. Az OTP Bank tapasztalatai szerint a személyi kölcsönt igénylők jelentős része otthona korszerűsítésére fordítja a felvett összeget, ami az esetek túlnyomó többségében költséges beruházás.

Az OTP Bank megrendelésére készült felmérés eredményei azt mutatják, hogy 2022-höz viszonyítva változtak a lakásfelújítást tervezők elképzelései: valamivel több, mint 40 százalékuk szerint az energetikai célú, a fenntartási költségeket mérséklő korszerűsítés most fontosabb szempont, mint egy évvel ezelőtt volt. A legfontosabb feladatok listáját idén a közművezetékek cseréje vezeti, ezt követi az új elektromos berendezések beszerzése és a korszerű nyílászárók beszerelése.

„A lakásfelújítási célok kapcsán 2023-ban előtérbe kerültek, az esztétikumnál fontosabbá váltak az energiahatékonyságot szolgáló beruházások. Ezek többnyire komoly költségigényű fejlesztések, ezért hoztuk létre az OTP Otthon Személyi kölcsönünket, hogy megfelelő pénzügyi hátteret biztosítsunk a felújításba, korszerűsítésbe belevágó ügyfeleknek a szükséges munkálatok elvégzéséhez” – mondta Szabó István, az OTP Bank lakossági hiteltermékek üzletfejlesztéséért felelős vezetője.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo