Fásultak a dolgozók? Íme 10 tipp, miként lehet motiválni őket

A dolgozók motiválásában, a teljesítmény és az elkötelezettség növelésében a pénzügyi ösztönzők jelentős szerepet játszanak. Ugyanakkor a vállalatok folyamatosan és eredményesen dolgoznak azon, hogy különböző, béren kívüli motivációs eszközökkel is javítsák a munkavállalók elégedettségét, és a leendő munkaerő bevonzását. Az RSM Hungary összeszedte azt a 10 béren felüli motivációs eszközt, mely a tapasztalatok szerint a leginkább fontos a fehérgalléros munkavállalóknak.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Dolgozói motiváció – csak a pénz számít?

A versenyképes fizetés általában meghatározó tényező a munkavállalók számára, a pénzügyi ösztönzők - a fizetésemelés, a teljesítménybónusz, cafeteria, részvényopciók   - azonban egyre kevésbé egyeduralkodók a tartós motiváció elősegítésében.

„A pénzbeli jutalmaknak, bár kezdetben ösztönzőleg hatnak, idővel csökken a motiváló hatásuk, ahogyan ahhoz a munkavállalók hozzászoknak. Az inflációkövető béremelés a munkavállalók részéről érezhető elvárás, a munkáltatók részéről pedig a béremelésekre fordítható keret biztosítása és a piaci versenyképesség fenntartása folyamatos kihívás. Abban az esetben, ha a munkavállaló kisebb béremelést kap, mint elképzelte - legyen az jogos, vagy akár irreális bérigény-, az emelés motiváló ereje elenyésző lehet.” – foglalta össze tapasztalatait Bohács Bernadette, az RSM Hungary HR tanácsadási üzletágának vezetője.

Ki ismer magára?
Ki ismer magára?
Fotó: Depositphotos

Nem pénzbeli motivációs eszközök

A nem pénzügyi motivációs eszközök olyan elemek széles spektrumát foglalják magukban, amelyek reflektálnak a munkavállalók belső vágyaira és törekvéseire.

„Egy olyan kultúra ápolásával, amely ezekre a nem pénzbeli ösztönzőkre épül, a szervezetek rugalmasabb és elkötelezettebb munkaerőre támaszkodhatnak.”- mondta el az RSM HR üzletágvezetője.

Lássuk, melyik az a TOP 10 nem pénzbeli fehérgalléros motivációs eszköz 2024-ben, mely leginkább hozzájárul a dolgozói elégedettséghez!

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo