hirdetés

Ezt látni kell, milyen tervekkel aratnak nagy sikert a magyar építők Cannes-ban

Jelentős érdeklődés mellett mutatkoznak be a magyarországi ingatlanfejlesztések az 1990 óta évente megrendezésre kerülő MIPIM-en, az ingatlanszakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállításán március 15-18. között Cannes-ban. A Magyarország-Budapest-stand szervezői – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Liget Budapest Projekt –– több milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be.
hirdetés

A kiemelt kormányzati fejlesztések, a Budapesten zajló beruházások mellett Debrecen és Szeged fejlesztéseit is prezentálják: a Tócó fejlesztés Debrecent, amely a város hosszú távú humán erőforrás stratégiájához illeszkedve és kiváló logisztikai adottságaival Debrecen második városközpontjának létrejöttét jelenti. Népszerűsítik Debrecen új üzleti központjában megépült "A" kategóriás Forest Offices Debrecent, és a szintén "A" kategóriás irodaházat, az Agora Office Debrecent is, valamint a kiváló lokációjának köszönhetően 4 nagyvárosból – Budapest, Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza – is könnyedén megközelíthető Polgári Ipari Parkot. Szeged a világszínvonalú ELI-ALPS Kutatóközpontot és az Új Tudományos és Innovációs Parkot, valamint a közvetlen szomszédságukban épülő 40.000 m²-es 3*-os 100 szobás üzleti hotellel, irodákkal és szabadidő parkkal vegyes fejlesztést vitt a kiállításra.

Szeged - Science Park. Fotó: IFK

A piac legjelentősebb ingatlanfejlesztői – az ATENOR, a GLP, a Futureal-csoport, a TriGranit és a WING – a legfrissebb, folyamatban lévő fejlesztéseikkel vesznek részt a kiállításon. Az ATENOR, Magyarország campus-specialistája bemutatja legújabb fejlesztését, a BakerStreetet „A+" kategóriás irodaprojektet Dél-Buda szívében, az Aréna Business Campust, egy A+ kategóriás, 72.000 m² iroda- és retail területet kínáló irodakomplexumot, valamint a LAKE11 Home&Park projektet, amellyel a fejlesztő Magyarországon is belépett a lakóingatlanpiacra 2021-ben. A 6 épületből álló 130.000 m²-es Váci Greens irodapark már kész fejlesztésként van jelen a kiállításon.

Atenor - BakerStreet. Fotó: IFK

A GLP első magyarországi fejlesztését, a Sziget Logisztikai Központot mutatta be, amelynek révén a magyar piacon is bevezeti tervezési koncepcióját, amely a raktárterület hatékony kihasználására és az energiamegtakarításból adódó költségcsökkentésre összpontosít.

A közép-kelet-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, a Futureal-csoport az Őrmező és Kelenföld határán elterülő, összesen több mint 65.000 m2-es Budapest ONE irodaházat mutatja be, amelynek a közel 20.000 m²-es második és 19.000 m²-es harmadik fázisát párhuzamosan fejlesztik, és várhatóan 2022 második felében adják át. A látogatók ugyancsak megismerhetik Magyarország első okosplázáját, az 55.000 m2-es, újgenerációs Etele Plaza bevásárló- és szórakoztatóközpontot is, amely egyedülálló formavilággal és szolgáltatásokkal nyílt meg tavaly ősszel. A nemzetközileg elismert Corvin Sétány sikertörténetében új fejezetet jelent az érintésmentes technológiával ellátott, közel 30.000 m²-es Corvin Innovation Campus irodaház, amelynek első ütemébe már 2023 elején beköltözhetnek a bérlők, a 2. ütem pedig hamarosan szerkezetkész lesz. Elviszik Cannes-ba a vállalat első raktárcsarnokát, a HelloParks Maglód megaparkban megépült MG1-et, amely Magyarországon az ipari épületek közül elsőként kapott Excellent minősítést BREEAM New Costruction kategóriában a Desing Stage-re. Emellett bemutatják a hamarosan elkészülő csarnoknak helyet adó HelloParks Fót-ot, illetve az ország egyik legnagyobb logisztikai megapark fejlesztését, a HelloParks Pátyot is.

Futureal - HelloParks Fót. Fotó: IFK

A TriGranit prezentálja, hogy az elmúlt negyedszázad alatt milyen hatalmas megújulást hozott a Dél-pesti irodafolyosó számára. A Millennium City Center 3 hektáros területén összesen 360.000 m²-t fejlesztett: a több mint 310 luxuslakásból álló Duna-Pest Residencest; a világhírű Művészetek Palotáját; négy „A" osztályú Millenium Tower irodaházat; és a K&H székházát. Idén nyáron az alapítók víziója beteljesül a környék legújabb ékköve, a Millennium Gardens átadásával.

TriGranit - Millennium Gardens. Fotó: IFK

A WING az ország egyik vezető ingatlanvállalkozása, az első számú iroda- és székházfejlesztője. A vállalat az ingatlanpiac minden szegmensében jelen van és jelenleg is aktívan fejleszt, így a nemzetközi vásáron irodákat, ipari parkot, bevásárlóközpontot és lakófejlesztéseket is bemutat. Köztük a környezettudatos, hotel-iroda vegyesfunkciós 40.000 m² bérbeadható területű Liberty projekjét, a 13.500 m² bérleményi területet kínáló HOP Passage-t, a Budapest új irodafolyósóján épülő Hungária Office Park első új irodafejlesztését, a nagy sikerű East Gate Business Park második ütemében épülő East Gate PRO összesen 20.000 m²-es csarnokait, amelyek modern és személyre szabható raktározási megoldásokat kínálnak Fóton az M0-s és az M3-as autópályák találkozásánál, illetve a 2022 tavaszán közel 100 üzlettel megnyíló GOBUDA Mall Óbuda bevásárlóközpont. Lakóingatlan fejlesztései közül a Kassák Residence második üteme, a Kassák Passage; Budapest legzöldebb, környezetbarát lakóparkja, a Le Jardin és a belvárostól karnyújtásnyira lévő Park West fejlesztés képviseli a vállalatot a MIPIM-en.

WING - GOBUDA Mall. Fotó: IFK

A Magyarország-Budapest-stand kiállítói között van a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE, hogy a standon zajló kerekasztal beszélgetéseket a legfrissebb elemzéseikkel segítsék. Bemutatkozik a Stay in Hungary Kft., amely betelepülő nagyvállalatok részére nyújt komplex belsőépítészeti, generál tervezési, project management és érdekképviseleti szolgáltatásokat, valamint Osztrovszki Gyöngyi, ingatlanbefektetési tanácsadó, aki ipari ingatlanok portfólióját ismerteti a standon.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo