Az ÁSZ súlyos hibákat talált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Savköpő Menyét Alapítványánál

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szabályszerűségi ellenőrzés keretein belül értékelte a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, a Momentum Mozgalom, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az általuk létrehozott pártalapítványok 2020-2021. évi gazdálkodásának törvényességét. Az ÁSZ az ellenőrzés során feltárt szabálytalanságokra vonatkozó megállapításai mellett javaslatokat tett a hiányosságok kezelésére.  A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és pártalapítványának ellenőrzése során az ÁSZ súlyos szabályozási, gazdálkodási, valamint a támogatások nyújtásával és az adományok elfogadásával kapcsolatos szabálytalanságokat tárt fel.

Az ÁSZ törvényi előírás alapján kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesült pártok és pártalapítványainak gazdálkodását. Az ellenőrzés célja, hogy független és szakmailag megalapozott véleményt adjon az ellenőrzött szervezet gazdálkodásának törvényességéről. A jelenlegi ellenőrzés a pártok és pártalapítványaik gazdálkodásának 2020. és 2021. évi szabályszerűségét vizsgálta. Az ellenőrzés az ÁSZ ellenőrzési programja, illetve az ellenőrzött időszakban hatályos jogszabályok figyelembevételével, a pártok és a pártalapítványok által ismert szabályok és nyilvánosan megismerhető ellenőrzési módszertan mentén, egységesen történt.

Minden pártnál találtak kisebb, nagyobb hibákat. (Fotó: kormany.hu)
Minden pártnál találtak kisebb, nagyobb hibákat. (Fotó: kormany.hu)

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány ellenőrzése során az ÁSZ kisebb – jellemzően adminisztratív – hiányosságokat tárt fel, hasonlóan a Momentum Mozgalom és alapítványa, az Indítsuk Be Magyarországot Alapítvány vonatkozásában.

A Kereszténydemokrata Néppárt szabályozottsága tekintetében az ÁSZ összesen három területen tárt fel hiányosságokat. A megállapított szabálytalanságok a számlarendre, a gazdasági műveletek könyvviteli rendszerben való késedelmes rögzítésére vonatkoztak, megállapítást nyert továbbá, hogy a párt felügyelőbizottsága az ellenőrzött időszakban az Alapszabályban meghatározott, a gazdálkodás ellenőrzésére vonatkozó feladatait nem látta el. A Kereszténydemokrata Néppárt által létrehozott Barankovics István Alapítvány vonatkozásában az ÁSZ egyebek mellett az alapítvány számviteli politikájának, illetve számlarendjének kiegészítésére, a könyvviteli nyilvántartások szabályszerű vezetésére, és a számviteli beszámolók mérlegtételeinek teljes körű alátámasztására tett javaslatot.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo