hirdetés

Az amerikai maffia behatolt Magyarországra

Az Egyesült Államokat az utóbbi években elözönlötték a scammerek, akik az interneten keresztül próbálnak kicsalni pénzt az emberekből, főleg a nőkből. Az FBI külön energiákat fordít leleplezésükre, kiszorításukra az internetről, ezért most Európa felé nyomulnak és már Magyarországon is dolgoznak.

hirdetés

Az Egyesült Államokban főként békefenntartóként mutatkoznak be a csalók. Családjuk már nincs, gyermekükre más vigyáz, és egy erkölcsös, becsületes nőre vágynak. Az európai hölgyekre hajtók ezzel szemben azt állítják, hogy Európában születtek, gyermeküket egy itteni drága iskolába járatják és hogy ezt finanszírozni tudják az Egyesült Államokban dolgoznak projekt menedzserként. Mindeközben persze megszerezték az amerikai állampolgárságot mondják, mert ez egy fontos csali lehet a kiszemelt zsákmány becserkészésében. Ő nekik sincs már családjuk, de ők is egy erkölcsös, becsületes nőre vágynak. A csalók egy-két napon belül szerelmet vallanak és azonnal „my love,” „my darling” vagy hasonló gyengéd megszólítással illetik a kiszemelt áldozatot, azt állítják, már alig várják az együttlétet.

Ez a pusztító internetes bűnözés egyre növekszik. Az áldozatok – túlnyomórészt idősebb özvegy vagy elvált nők, akik érzelmileg sebezhetőek. A szélhámosok pedig pontosan tudják, hogyan kell ezt kihasználni, hiszen a potenciális áldozatok bőven tesznek közzé részleteket életükről és személyiségükről társkereső és közösségi oldalakon.

A műfaj egyébként Magyarországon is terjed. Végrehajtók mesélték, újabban rengeteg idősebb hölgy fordul hozzájuk, hogy szerezzék vissza a pénzüket, amit egy fiatalabb szerelmüknek adtak. A pénz zsebre vágása után pedig a férfiak eltűntek. A végrehajtók ezekben az ügyekben tehetetlenek, mert egy önként átadott összeget nem lehet visszaszerezni. Volt ennél súlyosabb eset is, amikor egy internetes ismerkedést követően a férfi felkéredzkedett a hölgy lakásába. Szerencsére a kiszemelt áldozat gyanút fogott és elalvás előtt kihívta a rendőrséget. Mint kiderült a férfi meg akarta ölni, hogy megszerezze a szerveit.

hirdetés

Véleményvezér

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

Már több évtizede ígérik politikusaink, hogy nemsokára utolérjük Ausztriát. Nincs sok remény.
Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo