hirdetés

Amikor kivételesen Szijjártó Péternek van igaza

Az egyik influencer Facebook oldal, a Diétás Magyar Múzsa szerint külügyminiszterünk rosszat mondott, amikor jelezte, hogy Ukrajnában ellehetetlenítik a magyar cégeket. Sajnos igaz.

hirdetés

Szijjártó Péter ezúttal félig tökéletesen írta le a helyzetet. Az ukrán piac valószínűleg befellegzett Magyarországnak. Köszönhetően leginkább a Szijjártó Péter által képviselt külpolitikának. Szomszédunknál ugyanis jelenleg hadi gazdálkodás folyik és a kormány erőteljesen befolyásolja a piac működését. Nagyvállalataink vezetői, ha tárgyalni mennek Ukrajnába, akkor az illetékes miniszterhelyettesek katonaruhában ülnek az asztalhoz és párbeszéd helyett inkább csak ismertetik a legújabb elvárásokat.

Szijjártó úgy látja, mindig más a hibás (Fotó: Facebook)
Szijjártó úgy látja, mindig más a hibás (Fotó: Facebook)

Szijjártó Péter az MTI beszámolója szerint elfogadhatatlannak nevezte Brüsszelben, hogy miközben Magyarország mindent megtesz Ukrajna támogatása érdekében, több magyar vállalatot is ellehetetlenítenek a szomszédos országban pusztán azért, mert Oroszországban is jelen vannak.

A tárcavezető a kereskedelmi ügyekkel foglalkozó európai uniós miniszterek tanácsülését követő sajtótájékoztatóján sérelmezte, hogy a Richternek számos termékét kitiltották az ukrán piacról, az Egis esetében is megindították ezt az eljárást, valamint egyesek bojkottra szólítottak fel a Mollal szemben.

Ezek a cégek teljesen törvényesen működnek, semmifajta jogszabályt nem sértettek meg, működésük szabályos, egyetlen 'bűnük', hogy mivel nemzetközi vállalatok, ezért Oroszországban is van jelenlétük - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter Brüsszelben elmondott legjobb gondolata, miszerint Magyarország mindent megtesz Ukrajna támogatása érdekében. Tényleg nem vette észre külgazdasági és külügyminiszterünk, hogy a háború kitörése óta vagy nyolcszor utazott Oroszországba és egyszer se Ukrajnába? Milyen diplomáciai képviseletünk lehet így a szomszédunknál? Szijjártó Péter tényleg nem tud róla, hogy mi vagyunk az egyetlen NATO ország, amely nem enged át területén fegyvereket Ukrajnába? Törökország eközben nemhogy átengedi a fegyvereket területén, hanem még a legkorszerűbb drónjait el is adja Ukrajnának. Emellett Erdogan elnök kiváló kapcsolatokat tud ápolni Putyinnal. Mintha valami ilyesmit neveznének diplomáciának. Szijjártó Péter tényleg nem tud róla, hogy épp most ezerrel fúrjuk a tervezett EU hitelt, amit Ukrajnának szánnának az uniós országok? Szijjártó Péter tényleg nem tud róla, hogy a hadiállapotban lévő országban minket ellenségnek gondolnak, Putyin szövetségesének? Miért kellene mást gondolniuk, ha Szijjártó Péter állandóan az oroszokhoz jár?

hirdetés

Véleményvezér

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

Már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is azt javasolja, hogy szűnjön meg az árstop.
Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo