A hatóságok 48 esetben indítottak eljárást, a kiszabott bírságok értéke meghaladta a 3 millió forintot. Összesen 205 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben.
Az ellenőrök a strandbüfék és a street food egységek 11,5 százalékánál tapasztaltak takarítatlanságot és a fertőtlenítő kézmosáshoz szükséges kellékek hiányát, valamint a vendéglátóhelyek 10,2 százalékában problémát jelentett a készételek tárolása is. A hűtve tárolást több esetben nem tartották be, továbbá a készételek és az alapanyagok elkülönítését sem valósították meg. Jellemző volt, hogy a kisebb egységek nem rendelkeztek zöldségelőkészítővel, miközben tisztítatlan zöldségeket is felhasználtak. Csaknem minden tizedik vendéglátóhelynél (9,8 százalék) hiányzott a dolgozók egészségügyi könyve, azonban ezt az élelmiszervállalkozók rövid időn belül pótolták. A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát. A hatósági felügyelők több esetben (7 százalék) tapasztalták, hogy az alapanyagok nyomonkövetését nem biztosították, illetve lejárt minőségmegőrzési- és fogyaszthatósági idejű termékeket tároltak az egységekben.
Kedvező tapasztalat volt, hogy az allergénekkel kapcsolatos fogyasztói tájékoztatás megfelelőnek bizonyult. Az előírt HACCP dokumentációkat is vezetik az egységek, bár volt olyan vendéglátóhely, ahol nem a valóságnak megfelelő adatokat regisztráltak.