hirdetés

2 millió dollár felett egy átlagos zsarolóvírus-váltságdíj

A megkérdezett, váltságdíjat kifizető szervezetek esetében az átlagos költség 2 036 189 dollár volt - ez több, mint kétszerese a 812 360 dolláros ágazatközi átlagnak

hirdetés

Az új-generációs kiberbiztonság terén globális vezető Sophos egy új ágazati felméréses riportot tett közzé “The State of Ransomware in Manufacturing and Production”, azaz “A zsarolóvírus helyzete a gyártás és termelés területén” címmel. A felmérés kimutatta, hogy ebben a szektorban volt a legmagasabb az átlagos váltságdíj-kifizetés az összes közül - 2 036 189 dollár az átlagos 812 360 dollár-ral szemben. Emellett a megkérdezett gyártó és termelő szervezetek 66 százaléka a kibertámadások összetettségének növekedéséről, 61 százaléka pedig a kibertámadások mennyiségének növekedéséről számolt be az előző évi felméréshez képest. Az összetettség és a volumen növekedése 7 százalék, illetve 4 százalékkal haladja meg az egyes ágazatközi átlagokat.

A kiberbűnözők nem alszanak (Fotó: Pixabay)A kiberbűnözők nem alszanak (Fotó: Pixabay)

"A gyártás-termelés ágazata vonzó célpont a kiberbűnözők számára, mivel kiemelt helyet foglal el az ellátási láncban. Az elavult infrastruktúra és az átláthatóság hiánya az OT környezetben a támadók számára könnyű bejutást és kiindulópontot biztosít a feltört hálózaton belüli támadásokhoz. Az IT és OT konvergenciája növeli a támadási felületet és súlyosbítja az amúgy is összetett fenyegetettségi helyzetet.”

Habár a megbízható biztonsági mentések megléte a helyreállítás fontos részét képezi, a mai zsarolóvírus-fenyegetettség miatt részletes választervre van szükség, amely magában foglalja a hús-vér ember által vezetett fenyegetés-vadászat funkcióját is. Az összetett támadások átfogó védelmet igényelnek, amely sok szervezetnél felügyelt észlelő és válaszadó (“managed detection and response”, MDR) csapatok hozzáadásával jár majd, akik ki vannak képezve az aktív támadók felkutatására és semlegesítésére - mondta John Shier, a Sophos vezető biztonsági tanácsadója.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo