10 rossz szokás, ami miatt megutálhatnak a kollégáid

A rossz szokások nehezen kopnak ki az emberből. Ha nem tesz róla, hogy levetkőzze őket, aligha múlnak el maguktól. E szokások alapján amatőrnek, szétszórtnak, sőt egyenesen idegesítőnek is tűnhetsz mások szemében.

Olyan világban élünk, ahol néhány kellemetlen szokás miatt azt veszik le mások rólad, hogy lúzer vagy. És bár elég sarkított gondolkodás az, amikor mindenki néhány gesztus vagy mondat után már rögtön besorolódik a két kategóriába (győztes vagy vesztes), azért az idegesítő habitusok tényleg nem segítenek a világi boldogulásban. Mik ezek?

Az alább felsorolt szokásokból nem mindegyikkel megyünk mások agyára, de vannak olyanok is, amelyek nem okoznak népszerűségvesztést,  egyszerűen csak visszatartják az embert az érvényesülésben.

Pletykálkodás

Ha mindenkiről tudsz valami kis titkos dolgot és sosem tudod megállni, hogy ne mondd el valaki másnak, egy idő után senki nem akar majd semmit elmondani neked.

Kussolsz

Talán jó védelmi mechanizmusnak tűnhet, de ha mindig csak hallgatsz, azzal két gondolatot idézel elő másokban: ez az ember vagy hülye, vagy alamuszi, aki nem mer előhozakodni az ötleteivel. Egyik sem dicséret.

Ilyen tulajdonságok nem aratnak tapsvihart. (fotó: flickr/nguyen hung vu)

Matatsz

Vannak, akik beszéd közben vagy amikor hallgatnak, akkor sem tudnak megálljt parancsolni a kezüknek. A tollukat, a papírt, netán az orruk hegyét matatják. Amitől idegesnek tűnnek. És ezzel idegesítenek másokat is.

Késel

Szinte minden teamben van legalább egy tag, aki az istennek sem tud/akar időben odaérni sehova. Ne te legyél az.

Költekezel

Ha nem tudsz okosan bánni a pénzzel, mindig elfolyik az ujjaid között, mint a homok, az befolyásolni fogja a munkavállalással kapcsolatos döntéseidet, mert folyton pénzszűkében és pénzzavarban leszel.

Kép:Pixabay

Halogatsz

A legjobb út ahhoz, hogy lekéssük a határidőket. Ami pedig mások munkáját is megakasztja, hiszen mindenkinek a melója nagyobb céges folyamatokba illeszkedik, nem vákuumban végezzük a munkánkat. Nemcsak mások idejét raboljuk ezzel, de magunkat is távol tartjuk ezzel a megbecsüléstől.

Hazudozol

Ha valamit elrontottál, be kell vállalni. Nincs mese. Nem lehet elmismásolni valami füllentéssel.

Panaszkodsz

Vannak olyan energiavámpírok, akik imádják eldrámázni mások előtt életük minden baját, mert ezzel szereznek figyelmet és empátiát. Az ilyen emberek versenyszerű sportként űzik a panaszkodást.

Mindenkinek vannak sérelmei, és ezeket néha ki kell mondani - na de, hogy csak ebből álljon az ember összes megnyilvánulása? Főleg hogy piszlicsáré, triviális dolgokat is felfúj és világválságot kreál belőle. Az ilyen kollégát messze kerülni fogják a többiek.

A prezentálás hét titka
Egy vállalkozónak vagy leendő cégvezetőnek képesnek kell lennie összeszedetten, lényegre törően elmondania üzleti ötletét, hogy meggyőzze és maga mellé állítsa az embereket, kollégákat és befektetőket egyaránt. A pitching művészetét mindenkinek meg kell tanulnia, ha vállalkozóként kezdeni akar valamit az üzleti életben.
Elmerengsz

Akinek állandóan máshol jár az esze, az a megbeszéléseken sem mindig tud teljes mértékben jelen lenni az elméjével. Korlátozzuk a merengést, az álmodozást a munkaórákon kívüli időre.

Elfecsérled a hétvégéid

Lehet, hogy annyi önfegyelem van még benned, hétfőtől-péntekig kordában tartsd magad, de aztán szombatra leeresztesz. Punnyadsz, túl sokat zabálsz, esetleg még alkoholizálsz is. Meg szórod a pénzt bulizásra.

Holott a hétvége a kikapcsolódáson túl annak is lehet az ideje, hogy az ember hódoljon a hobbijainak. Olvashat, filmeket nézhet, barkácsolhat, vagy olyan feladatokat végezhet el, amik befektetések a jövőjébe: egy-egy új képesség, tudás elsajátítása.

Néha ki kell rúgni a hámból, de mindig? Aki a héten 2 napot elszórakozik, az nem feltétlenül lesz sikeres ember.

Forrás: Business Insider

Véleményvezér

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo