hirdetés

Magyarország is ott van az InnoEnergy HUB hálózatán

Az EH Invest Zrt. nyerte el Európa vezető fenntarthatósági vállalatának pályázatát, mely által hazánkban is létrejött az ökoszisztémák összekapcsolására szolgáló InnoEnergy HUB. A hálózat legfőbb célja összekötni az energetikai iparág innovatív szereplőit, illetve különböző szolgálatásokkal segíteni a startup vállalkozásokat és KKV-kat nemzetközi piacokra jutni.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

 

Az InnoEnergy HUB-ok elsődleges feladata az ígéretes, fenntarthatósággal, illetve energetikával foglalkozó vállalkozási ötletek a felkutatása és támogatása. Ezen felül fontos szerepet tölt be a különböző iparági szereplők, befektetők bevonása, illetve mentori programok szervezése az InnoEnergy közösség tagjainak számára.

Kép: PP Archív

„Az energetika területe nem a legkönnyebb iparága a startup vállalkozásoknak, ezért fontos, hogy megfelelő támogatást, kapcsolati hálót és minél előbbi globális validációt kapjanak az ezen a területen induló vállalkozások. Az EH Invest az InnoEnergy partnereivel, illetve hazai nagyvállalatokkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel együttműködve alakítja ki azt az ágazati közösséget mely hatékonyan tudja támogatni az energetikai vállalkozások nemzetközi piacra jutását.” – Mondta el Kovács Zsolt, az EH Invest ügyvezetője.

A mostani bővüléssel már 13 országban működő InnoEnergy HUB-ok célja egy olyan hálózat felépítése, mely összekapcsolja a régiós innovációs közösségeket, valamint szolgáltatásokat nyújt a helyi energetikai, fenntarthatósági startup

Szupergyors mosógéppel a nemzetközi piac felé
Szeptember 11-ig tart a jelentkezési időszak Európa legnagyobb, fenntartható energiaipari startupoknak szóló versenyére. Tavaly két magyar startup, a GreenerGizer és a Leap is döntőbe jutott. Utóbbi alapítóját, Fischer Zoltánt kérdeztük a versenyről és szupergyors mosógépeket fejlesztő startupjáról.
vállalkozások számára.

„Az InnoEnergy iparági befektetőként az innováció bármely szakaszában lévő vállalkozás számára nyújt szolgáltatásokat: startupok számára hazai és nemzetközi akcelerációt és inkubációt, KKV-k számára a nemzetközi terjeszkedést segítő finanszírozást és mentorálást, egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok számára nemzetközi együttműködésben végezhető termékfejlesztésre fordítható befektetési forrásokat és üzleti támogatást. Az egyetemisták 12 külföldi egyetemen és 3 üzleti iskolában végezhetik ösztöndíjjal mesterfokú tanulmányaikat az InnoEnergy képzésein.” – fejtette ki Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Hungary menedzsere.

Az InnoEnergy PowerUp! energiaipari startup versenyére a jelentkezési határidő előtt 1 nappal Közép-és Kelet Európából közel 200 csapat, hazánkból pedig 16 vállalkozás jelentkezett.

A magyarországi elődöntőt 2017. október 17-én Budapesten rendezik. Budapest nem csak a regionális, de a nemzetközi nagy döntőnek is helyet ad idén novemberben.

 

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo