A Kométa '99 ZRt. a megalakulása óta elkötelezett fogyasztói kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásának elősegítése mellett. A vállalat kizárólag megbízható forrásból származó és minőségi alapanyagokat dolgoz fel a termékei előállításához, és kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az allergén összetevői mértékét csökkentse.
Termékei összetételét időről-időre felülvizsgálja, egyfelől a fogyasztói igények változása okán, másfelől pedig azzal a céllal, hogy a kedvelt ízvilágú termékek minél inkább beilleszthetők legyenek a fogyasztók korszerű étrendjébe. Ezt a törekvést fémjelzi, hogy 2010-ben a vállalat csatlakozott a StopSó elnevezésű Nemzeti Sócsökkentő Programhoz. A program célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a magas sóbevitelre és annak hatásaira. A Kométa a csatlakozással vállalta, hogy kiemelt termékei sótartalmát relevánsan csökkenti.
A Kométa idén tavasszal a TÉT (Táplálkozás, Életmód és Testmozgás) Platformmal is együttműködési megállapodást kötött. A Platform 2006-ban jött létre azzal a legfőbb céllal, hogy támogatóival együtt cselekedjen az elhízás ellen, a kiegyensúlyozott életmód és táplálkozás megvalósítása érdekében. A szervezet tevékenységének köszönhetően egyre több élelmiszeren jelenik meg az INBÉ, azaz Irányadó Napi Beviteli Érték jelölés, amelyet az Európai Unió élelmiszeripari konföderációja, a CIAA dolgozott ki 5 évvel ezelőtt. Az együttműködés elemeként a Kométa is bevezette az INBÉ jelölést főbb termékein, amely a vásárlók pontosabb tájékoztatását teszi lehetővé, hiszen az energiamennyiség mellett feltüntetésre kerül a cukor, a zsír, a zsírsav és a nátrium tartalom is egy adagra vetítve.
"A Kométa 99 ZRt. vezetőjeként és magánemberként is az egészséges életmód híve vagyok. Ezért nem volt kérdés számomra, hogy csatlakozzunk a TÉT Platformhoz, amely momentum a vállalat elkötelezettségét és felelősségét is fémjelzi, de a legfontosabb, hogy hozzájárulhatunk a fogyasztóink tudatos táplálkozásához." - nyilatkozta Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója.