hirdetés

Tudást és kapcsolatrendszert visz a határon az MNKH

A Magyar Nemzeti Kereskedőház első alkalommal szervezte meg a határon túli magyar vállalkozások képzését és átfogó tájékoztatását célzó Exportkonferenciáját. A székelyföldi eseményen több, mint félszáz erdélyi magyar vállalkozó vett részt, akik tudáshoz, exportpiaci orientációhoz és élő kapcsolatrendszerhez juthattak a konferencia külpiaci szakértőitől.
hirdetés

A Magyar Nemzeti Kereskedőház kiemelt figyelmet fordít a közép-európai gazdasági régió fejlesztésére, a magyar-magyar üzleti kapcsolatok dinamizálására, a határokon átívelő és határ menti együttműködések ösztönzésére.

Tekintettel arra, hogy Románia az Európai Unió egyik legdinamikusabban fejlődő országa, egyben potenciális célpiaca a magyar vállalkozásoknak, a Kereskedőház öt irodát nyitott Erdélyben. A legnagyobb magyar közösség Székelyföldön él, melynek két gazdasági központja Székelyudvarhely és Csíkszereda. Az MNKH székelyudvarhelyi regionális irodája közel 500, a vonzáskörzetében működő magyar vállalkozással áll napi kapcsolatban. A helyi cégek részéről a legnagyobb igény információra, üzleti partnerek és konkrét üzleti lehetőségek felkutatására, valamint a megfelelő gyakorlati ismeretek megszerzésére van.

,,A Magyar Nemzeti Kereskedőház kiemelt célja a határokon átívelő magyar-magyar gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok még szorosabbá fűzése. E cél elérésében az MNKH-nak már kézzel fogható eredményei is vannak, hiszen szolgáltatásainkat elérhetővé tettük a határon túli magyar vállalkozások számára, valamint 20 külképviseleti irodát nyitottunk a szomszédos országokban és Lengyelországban. A most induló határon túli Exportkonferencia pedig jelentős mértékben hozzájárul az üzleti kapcsolatok kialakításához, erősítéséhez, hiszen nem csak tudást, de élő kapcsolatrendszert is átadunk a vállalkozásoknak”  – mondta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Székelyföld igen gazdag természeti kincsekben. Elsősorban bio-termelésre alkalmas termőföldjei, nagy kiterjedésű egybefüggő erdői és szántói teszik az agrár-és élelmiszeripar központjává. A Magyar Nemzeti Kereskedőház által létrehozott Áldomás prémium kategóriás élelmiszereket összefogó közösségi márkája tehát kiváló lehetőség a székelyföldi termelők számára, megtermelt árualapjuk exportpiacra juttatásában.

A csíkszeredai Exportkonferencia tervezetten egy programsorozattá válik 2017-re, hiszen a Kereskedőház célja, hogy Magyarország Főkonzulátusával, valamint a helyi önkormányzatokkal szoros együttműködésben folyamatosan biztosítsa a sikeres exporttevékenységhez szükséges információkat és élő kapcsolatrendszereket a határon túli magyar vállalkozások számára.

,,A két ország vállalkozásai, illetve a magyarországi és székelyföldi vállalkozások közötti üzleti kapcsolatainak kialakításában fontos szerepe van a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak és az általa létrehozott helyi irodahálózatnak. A külképviseleti irodák számos olyan szolgáltatással állnak a vállalkozások rendelkezésére, melyek megkönnyítik az ügyletek lebonyolítását, létrejöttét. Az Exportkonferencia kezdeményezés pedig szintén hiánypótló, hiszen olyan tudásbázist ad, mely megalapozza a sikeres exporttevékenység alapjait” - hangsúlyozta dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja.

"Üdvözöljük a Magyar Nemzeti Kereskedőház kezdeményezését.  Prioritásnak kell lennie mindnyájunk számára a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés. Meggyőződésem, hogy a magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése és a Kereskedőházzal való együttműködés a székelyföldi vállalkozói kedv serkentésével, továbbá új munkahelyek létrejöttével fogja  gyarapítani közösségünk" – mondta  Tánczos Barna szenátor.

Az Exportkonferencia a délvidéki Szabadkán folytatódik.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo