Mire érdemes figyelni szolizás előtt?

A fekete öves szoláriumozók általában tisztában vannak a szoláriumozás szabályaival, de ez sokszor kimerül annyiban, hogy hány percet szabad a gépben tölteni. Azonban ezenfelül vannak egyéb hasznos tanácsok, melyeket megfogadva kellemetlenségek nélkül érhető el tartós barnaság.

Érdeklődj!

Mielőtt belépnél a szoláriumba, nem árt megérdeklődni, hogy mégis mire számíthatsz. Ugyanis nem csupán a szoláriumgépek között van különbség, hanem a csövek sem egyformák. Például aki kellemes mélybarna színt szeretne elérni több körben, annak a Coffee Love Gold csövek a megfelelőek, az azonnali látványos barnaságra vágyóknak a Coffee Love Wild csövek az ideálisak, míg a kakaóbarna bőrszín a Sexy Cacao csövekkel érhető el.

Azonban a megfelelő cső kiválasztásához jó tisztában lenni a saját bőrtípusoddal is, hiszen minden bőrtípusnak egyedi igényei vannak, melyek alapján megállapítható, hogy milyen gyakran és milyen hosszú ideig használhatod a szoláriumot anélkül, hogy közben leégnél.

Fogyassz elegendő folyadékot!

A szoláriumban töltött idő során a fény és persze főként a meleg hatására megnő a szervezet folyadékigénye. Ezért többnyire azt javasolják, hogy a szoliba lépés előtt nagyjából fél órával egy pohár vizet érdemes meginni, majd a barnulást követően szintén 1-2 pohár folyadék elfogyasztása javasolt.

Azonban ki kell emelni, hogy nem kizárólag a szolárium használata előtt és után van szükség a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra. Mindig figyelni kell arra, hogy elegendő, napi kb. 3 liter folyadékot fogyassz, hiszen ezzel járulhatsz leginkább hozzá a szervezeted megfelelő hidratáltságához.

Zuhanyozz szoli előtt!

A szolárium használata után az izzadás miatt evidensnek tűnik a zuhanyzás, azonban mindenképp érdemes egy tusolást beiktatni a kabinba lépés előtt is. Ez azért nagyon fontos, mert így eltávolíthatod a bőrödön lévő illatanyagokkal dúsított kozmetikumokat, melyek olyan kockázatot rejthetnek a barnulás során, mint az allergiás reakció vagy a fényérzékenység.

Ha viszont mindenképp szeretnél valamilyen krémet használni a szoláriumban, akkor a szolárium szalonban is kapható krémeket használd. Ugyanis többek közt a barnító krém nem azonos a barnulást elősegítő krémmel, és a hagyományos testápolók helyett szintén inkább a szoláriumkrémek használata ajánlott.

Betegen szoláriumozni tilos!

Bármennyire is szeretnéd, hogy a bőröd mielőbb bronzosan csillogjon, vannak olyan esetek, amikor jobb, ha kerülöd a szoli használatát. Ilyen például, ha gyulladásos folyamatok zajlanak a szervezetedben, melyek sok esetben lázzal is járnak. Ennek oka, hogy az UV-fény általi hőtermelődés nem kedvez a gyógyulásnak, vagyis sokkal tovább elhúzódhat a betegség. Amint viszont meggyógyultál, újra kezdheted a szoláriumozást.

Amennyiben több információra van szükséged akár a szoláriumozással, akár a csövekkel kapcsolatban, keresd fel a Hollandimpex oldalát!

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo