Milyen a jó zsebkés?

Jó zsebkést találni sosem volt lehetetlen, különösen akkor, ha pontosan tudjuk, milyen célra szeretnénk használni. Ha ezt átgondolva vásárolunk, illetve ügyelünk arra, hogy rendszeresen gondozzuk, akkor hosszú ideig jól fog szolgálni minket. A következő pár sorban tehát a minőségi zsebkésekről és a kiválasztási kritériumokról lesz szó.

A zsebkés ezer arca

A zsebkések használati előnyeiről talán nem szükséges regélni, hiszen nagyon sokoldalúan alkalmazhatóak. Egy jó zsebkés sokáig kitart mellettünk, de csak akkor, ha a használati célnak megfelelően választunk. Más és más késre van szüksége például egy túrázó csapatnak vagy egy városi üzletembernek. Emellett arra is gondolnunk kell, hogy milyen tevékenységekben segédkezhetnek nekünk az apró vágóeszközök.

Milyen a jó zsebkés?

A túl hosszú és a túl rövid penge sem jó, általában az ideális hosszúság 8-10 cm. Emellett oda kell figyelni az acél minőségére is, hiszen ez határozza meg, hogy meddig lehet hasznunkra, de az élezés folyamatában és könnyedségében is nagy szerepe van. Minden típusnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt. A rozsdamentes acélt például könnyebb élezni, és sokkal ellenállóbb, azonban nem túl kemény, emiatt törékeny. A szénacél pengéjű kések könnyebben rozsdásodnak, de ezeket már valamivel nehezebb élezni. 

Végül a választás során vegyük figyelembe, hogy kényelmes legyen a markolat fogáskor. Az, hogy kinek mi a kényelmes, eltérő lehet, valakinek a természetes anyagú, míg másoknak a gumírozott markolat az igazi. Az Ajándékok.shop webáruháznál kapható szabadidős termékek között egyébként a zsebkés mellett minden mást megtalálsz, ami egy jó túrához kellhet!

Minőségi zsebkések

A túrázás szerelmeseinek akár ajándéknak is tökéletesek a különféle zsebkések. Ezek akár fekete, fehér, bordó, piros, kék vagy narancssárga színben is kaphatóak, de a fémes árnyalatok sem ritkák

Megkülönböztethetünk különböző kialakítású zsebkéseket. Vannak “szóló” zsebkések különféle szélességű pengékkel. Ezek a komolyabb famegmunkálási folyamatokban is segédkezhetnek. Illetve akadnak multifunkcionális zsebkések is, amelyek egyszerre több feladat ellátásában is segédkeznek. Ezek például ideálisak túrázáshoz, mert szerkezetüknek köszönhetően igen sokoldalúak, bár a komolyabb munkálatokban már nem ajánlott a használatuk.

Némely túlélőkések fogazott pengével rendelkeznek, és akár rögtön fűrészként is alkalmazhatóak. Egy-egy speciális multifunkcionális zsebkés akár 11 részes is lehet, amely ollóval, üvegnyitóval, dugóhúzóval, konzervnyitóval, csavarhúzóval, lyukasztóval, pikkelyezővel, tőrözővel, fűrésszel és kulcskarikával is el van látva. 

Egy jó zsebkés aranyat ér, különösen szorult helyzetben, de egyáltalán nem mindegy, hogyan választunk. Azonban ha betartod a felsoroltakat, biztosan nem fogsz majd mellé!

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo