Az ezerarcú selyemvirágok

A művirág használata nem új keletű dolog. Már régen is kedvelt virágdekorációs kellék volt, sokan tartottak művirág csokrokat otthonukban, vagy tették azokat kegyeleti helyekre. Akkoriban ezek általában műanyagból készültek, és már messziről látszott, hogy nem igazi növények. Az idő előrehaladtával, főleg az időjárásnak kitett helyeken a színük megfakult, csúnya lett. A technikának köszönhetően azonban egyre szebb és élethűbb művirágok jelentek meg, ma már egy selyemvirágról közelről is nehezen állapítjuk meg, hogy az nem igazi.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Selyemvirágok a mindennapokban

A háztartásokban és a temetőkben egyre inkább a selyemvirágok terjedtek el. Napjainkban csodálatosan élethű fenyőágak, tobozok, téli bogyós ágak és zöld növények, páfrányok kerültek a piacra. Előbbieket mostanában sokat láttuk különböző kompozícióban, halottak napján és karácsonykor mécses mellett, adventi koszorúkban betéve kerültek ki a sírokra. De egyre többször látunk selyemnövényeket irodákban, magánrendelőkben, ahol a helységet elegánssá, otthonossá varázsolják, és tartósan megmaradnak. Sokszor ezeken a helyeken élő virág nem tartható, illetve a nem megfelelő körülmények miatt azok könnyen kipusztulnának.

A selyemvirágokkal nyarat varázsolhatunk a zord télbe, hisz ilyenkor is csodálhatjuk a boglárkát, cíneát, hortenziát vagy százszorszépet lakásunkban. A decemberi ünnepekkor pedig kedvelt díszítőelem a selyem mikulásvirág az üzletekben, éttermekben.

Selyemvirágok, mint dekorációs elemek

A selyemvirágokból egyéb dekorációs elemeket felhasználva gyönyörű, színpompás kompozíciókat, ajtó- vagy asztaldíszeket készíthetünk belőle. Ehhez ötleteket meríthetünk vagy elleshetjük a technikát az internetről. Nem csak otthonunkat díszíthetjük az ilyen alkotásokkal, hanem kitűnő és csodaszép ajándékok is lehetnek.

Érdemes a Valex Decor Kft webáruház oldalait megnézni és végigböngészni a selyemvirágokat és egyéb díszítőelemeket. Számos alapanyag közül választhatunk. Mivel könnyű a selyemvirágokkal dolgozni, így nemcsak a profi virágkötőknek ajánlott dekorációs elem, hanem bárki felhasználhatja azokat kreatív ötleteihez.

Azok a gyönyörű művirág kompozíciók

Nem olyan régen megjelentek a virágboxok a piacon. Kisebb-nagyobb gyönyörű dobozokban egymás mellé tett élethű selyemvirágok kaphatóak. De ezek a művirágszálak nemcsak dobozban, hanem csokorba kötve is gyönyörű díszei a lakásnak, irodának vagy étteremnek.

Az ilyen csokrok elkészítése nem nehéz feladat. Nem fontos virágkötőktől megvásárolni, mi magunk is összerakhatjuk. Nincs más dolgunk, mint selyemvirág nagykereskedésből beszerezni a kedvenc virágunk selyemmását, majd kedvünk szerint bokrétába kötni.

Ezeket a kompozíciókat akár nagyobb óvodás gyermek is el tudja készíteni, a virágok mellett rezgőt vagy páfrányt is tehetünk a csokorba. A saját kezűleg készített virágcsokor kedves ajándék anyák napjára a nagymamának, és örök emlék marad.

Véleményvezér

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.
A szegénység görbén egyedül Szlovákia előz meg minket Európában

A szegénység görbén egyedül Szlovákia előz meg minket Európában 

Egy ország gazdasági teljesítménye és a szegénység között ugyan szigorú az összefüggés, mégis vannak apróbb különbségek.
A magyar agrárbárók átlagos birtokmérete tízszer nagyobb, mint az uniós átlag

A magyar agrárbárók átlagos birtokmérete tízszer nagyobb, mint az uniós átlag 

Rendkívül falánkok a magyar agrárbárók.
Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo