hirdetés

Scheidler Balázs az év menedzsere

Az informatikai szektorban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket, szervezeteket és projekteket díjazott az IVSZ. A Gyurós Tibor - díj „Az év menedzsere az infokommunikációban" díjazottja Scheidler Balázs, a BalaBit Kft. ügyvezetője, a „Az év IKT projektje" a Microsec Kft. egyik munkája. Innovációs különdíjat kapott a Prezi és a 4D Anatomy.
hirdetés

Az IVSZ 1997. óta díjazza a Gyurós Tibor díjjal az informatikai szektorban kimagasló teljesítményt nyújtó cégvezetőket, szakembereket, akik tevékenységükkel az általuk vezetett szervezetet eredményessé tették, és jelentős mértékben hozzájárultak a hazai informatika fejlődéséhez. 2011-ben az IVSZ a díj megújításáról döntött. A kiemelkedő vezetői munka mellett szeretnék elismerésben részesíteni azokat a vállalkozásokat, projekteket, amelyek az innováció, az értékteremtés terén alkottak példaértékűt az IKT-szektorban. A Gyurós Tibor-díj „Az év menedzsere az infokommunikációban" díj mellett ezért az IVSZ létrehozta a „Az év IKT projektje" és az „Az év IKT ötlete / innovációja" díjakat.

A beérkezett pályázatok alapján ezúttal is IKT-szakma elismert szakembereiből és szakújságírókból álló bíráló bizottság döntött a díjazottakról.

2011. díjazottjai: Gyurós Tibor-díj „Az év menedzsere az infokommunikációban" díjat Scheidler Balázsnak, a BalaBit Kft. alapítójának és ügyvezető igazgatójának ítélték oda. Az 1996-ban alapított BalaBit mára a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő cégévé vált. A BalaBit a régió egyik  legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalata, 650.000 vállalati felhasználóval büszkélkedhet. Scheidler Balázs az Internet Engineering Task Force nemzetközi szabványosítási testület tagjaként aktív szerepet vállal az iparági sztenderdek maghatározásában; a Common Event Expression, az amerikai kormányzati kezdeményezésre létrejött naplószabványosítási testület igazgatótanácsának tagja.

Az 1996-ban alapított BalaBit mára a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő cégévé vált. A BalaBit a régió egyik  legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalata, 650.000 vállalati felhasználóval büszkélkedhet. Scheidler Balázs az Internet Engineering Task Force nemzetközi szabványosítási testület tagjaként aktív szerepet vállal az iparági sztenderdek maghatározásában; a Common Event Expression, az amerikai kormányzati kezdeményezésre létrejött naplószabványosítási testület igazgatótanácsának tagja.

Az év IKT projektje" - A Microsec Kft. építette ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elektronikus pénzintézeti megkeresések rendszerét, melynek köszönhetően a bírósági végrehajtás során a végrehajtó elektronikusan aláírt okiratokban keresi meg a pénzintézeteket, hogy felkutassa az adós vagyonát. A rendszer az elektronikus ügyintézésben már megszokott eszközöket alkalmazva biztosítja a hiteles és bizonyító erejű dokumentumok gyors áramlását, a PKI alapú titkosítás révén pedig teljesíti a bizalmasság elvét is.

„Az év IKT ötlete / innovációja" díjat ebben az évben még nem ítélték oda. 

Innovációs különdíjjal jutalmazott a bíráló bizottság két magyar fejlesztést, amelyek az elmúlt években jelentős nemzetközi sikert értek el.

A Prezi flash alapú internetes prezentációkészítő szoftvert 2008-ban hozták létre. A magyar fejlesztők olyan, könnyen kezelhető eszközt alkottak meg, amely lehetővé teszi, hogy egy szinte a végtelenségig zoomolható szerkesztőfelületen igazán kreatív bemutatók készüljenek el.

A LandShark Software Kft. fejlesztése a 4D Anatomy  program az egészségügyi oktatás számára készült eszköz, segítségével műtétek, anatómiai boncolások szimulálhatók a számítógép képernyőjén. A valós emberi szöveteket valósághűen és rendkívüli részletességben bemutató szimulátor alkalmas arra is, hogy a sebészek felfrissítsék anatómiai tudásukat egy-egy komplikált műtét előtt.

Az esemény fotógalériáját megtekintheti itt.

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo