A fővárosban terjeszkedik a Sopron Bank

A Sopron Bank újabb fiókot nyitott Budapesten. A banknak Magyarországon ez a huszadik, míg a fővárosban az V. kerületi fiók mellett a második fiókja. További bankfiókok találhatók Sopronban (2 fiók), Győrben, Szombathelyen, Keszthelyen, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Székesfehérváron, Veszprémben, Kőszegen, Sárváron, Mosonmagyaróváron, Körmenden, Balatonfüreden, Pápán, Siófokon, Ajkán és Tatabányán.

Április 16-án Dr. Michael Zimmermann, az Osztrák Köztársaság Nagykövete, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Petykó Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke nyitotta meg a Sopron Bank budapesti fiókját. Thomas Radil, a Sopron Bank elnök-vezérigazgatója szerint azért volt szükség a terjeszkedésre, mert „Budapest a bankok szempontjából egy igen telített térség, azonban egyre nagyobb igény mutatkozik egy kis bank megjelenésére, amely az ügyfelekkel ápolt személyes kapcsolata révén számukra megfelelő, rugalmas ajánlatokat nyújt."

A bank vezérigazgatója hozzátette, hogy vannak még olyan ügyfélszegmensek, amelyek nincsenek megfelelően feltérképezve. A Sopron Bank az utóbbi két évben nyolc fiókról húszra bővült.

A Sopron Bank célcsoportját a mikro-, kis- és középvállalkozások valamint magánszemélyek képezik a nyugat-magyarországi régióban. Az anyavállalat, a Bank Burgenland fiókhálózatával együtt az egész pannon régióban az ügyfelek rendelkezésére állnak. A bank fő tevékenységét képezik a beruházási és projekthitelek, a magánszemélyeknél pedig a megtakarítások és a befektetési termékek kapnak egyre nagyobb jelentőséget. A retail termékek, mint az Internet Banking, az SMS-szolgáltatások, és a biztosítási szolgáltatások is az ügyfelek kényelmét szolgálják.

A pénzintézetről bővebben
A Sopron Bank a 2008-as év végi mérlegfőösszegét az előző évihez képest körülbelül 55%-kal, 261 millió EUR (69 milliárd HUF) összegre növelte. A hitelállomány a 2008-as év végén 226 millió EUR (60 milliárd HUF), míg a betétállomány meghaladja a 68 millió EUR-t (18 milliárd HUF). Jelen pillanatban a Bank 180 munkatársat foglalkoztat, amelynek több mint fele a soproni központban dolgozik. Az Ügyfeleknek különösen nagy előnyt jelentenek a gyors és rugalmas szolgáltatások, amely az átlátható szerkezeti struktúrából és a tulajdonosok közelségéből adódik.

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo